Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ
Διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ

Διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ

Προανήγγειλε ο Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του ΔΣ και η αντιπολίτευση μιλά για ήττα

Άνω-κάτω έγινε κι απόψε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανακοίνωση του Αχ. Μπέου ότι θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διαπραγματευθεί με την ΕΡΓΗΛ, ενώ σημείωσε ότι η δημοτική αρχή διαθέτει  plan b. Τα λεγόμενα αυτά ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που έκανε λόγο για παραδοχή ήττας από τη δημοτικη αρχή.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, εκτός των κ.κ. Πατσιαντά και .

Το θέμα της ΕΡΓΗΛ τέθηκε μετά από απάντηση του αντιδημάρχου Θάνου στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κ. Γαργάλα, με αφορμή ανάρτηση του δεύτερου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΜΒ και για μισθωτήριο για τους ορόφους του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ, κατηγορώντας τον ότι με τα στοιχεία που γνωστοποίησε δίνει πάτημα στην ΕΡΓΗΛ.

Ο Θ. τόνισε ότι ως εκτελών χρέη δημάρχου ποτέ δεν γνωστοποίησε οικονομικά στοιχεία και ζήτησε από τον Κ. Γαργάλα να ανακαλέσει. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ  Απ. Γαλάτης είπε ότι η διοίκηση ποτέ δεν είπε  τι χρωστάει ποιος και κατηγόρησε τον Κ. Γαργάλα ότι έχει γίνει «ρεντίκολο», ενώ τον αποκάλεσε ρουφιάνο.

Απαντώντας ο Κ. Γαργάλας είπε ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να επικαλεστεί θέματα που εισήγαγε και υπέγραψε ως αποφάσεις της η Δημοτική Αρχή. «Αποκατέστησα τον ορθό πολιτικό λόγο και επανέφερα στη μνήμη ποιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε χρηματικά μεγέθη», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην απόφαση 177 το θέμα εισήχθη με προσωπική έγκριση του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Το θέμα είναι εάν ο Δήμος οφείλει να πληρώνει τέλη, είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και επιχείρησε να αναφερθεί στην αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά του Δήμου Βόλου το 2013. Τον διέκοψε όμως ο Αχ.  Μπέος, που επιτέθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στον Π. Σκοτινιώτη. «Ο Σκοτινιώτης έκανε αγωγή στον εαυτό του. Δεν ντρέπεστε λίγο; Κυκλοφορείτε έτσι στον κόσμο; Μόνος σου έμεινες, το έχεις καταλάβει; Τέτοιους πολιτικούς απατεώνες δεν έχει βγάλει η Ελλάδα», ανέφερε.

Απαντώντας ο Μ. Πατσιαντάς είπε: «Μεγαλύτερο από εσένα, όχι» για να του ανταπαντήσει ο Αχ. Μπέος: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός, θα τα πούμε το 2019, εσύ δεν θα είσαι εδώ, ούτε απ' έξω δεν θα περάσετε»

Ο διάλογος συνεχίστηκε με Μ. Πατσιαντά να λέει  «Εσύ μήπως δεν είσαι εδώ» και ο Αχ. Μπέος, με ειρωνικό ύφος απάντησε: «Φωνάξτε το 166, κοκκίνισε. Φέρτε το πιεσόμετρο. Ας το πληρώνατε το χρέος, τόσα χρόνια ήσασταν αντιπολίτευση. Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε. Είσαι μόνος σου  έκανες το αίσχος με τον Γιάννη Γρηγορίου».

Αποτέλεσμα ήταν ο  Μαργ. Πατσιαντάς να αποχωρήσει  από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η συζήτηση  συνεχίστηκε   μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της επικεφαλής της «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσα , η οποία εξήγησε ότι η αγωγή του 2013 έγινε για να διευκρινιστεί εάν ο δήμος οφείλει να καταβάλλει τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. «Το ίδιο λέτε κι εσείς, απλώς δεν καταλάβατε όταν αποσύρατε την αγωγή και τώρα θέλετε να καλυφθείτε», ανέφερε η κ. Οικονόμου.

 

Ο Αχ.   Μπέος είπε  πως η δημοτική Αρχή έχει άλλη τακτική «που δεν την καταλάβατε. Εσείς δεν θα είστε εγώ για να την καταλάβετε». «Μπορεί να μην είστε κι εσείς εδώ. Έχετε μεθαύριο και λέτε εδώ ότι άμα χάσουμε, θα κάνουμε επιτροπή για να διαπραγματευτούμε;» απάντησε η κ. Οικονόμου.

Ο Αρ  Δουλόπουλος,  από τη  «» σχολίασε ότι ο Δήμαρχος δεν θα έπρεπε να «δίνει όπλα» στην ΕΡΓΗΛ ότι κάτι δεν πάει καλά και με την δήλωσή του δείχνει ηττοπάθεια.

Επίσης είπε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ειπωθούν ονόματα και να αποδοθούν ευθύνες και  ότι κάποιοι άνθρωποι έβαλαν «το χέρι στο μέλι», δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και όσο υψηλά ιστάμενοι κι αν είναι, πρέπει να τιμωρηθούν. «Αν κάποιοι έχουν να φοβηθούν, να φύγουν από την πόλη. Η ΔΕΥΑΜΒ που είναι μονοπωλιακή, δεν ξέρω πώς γίνεται να πέφτει συνέχεια έξω, να έχει το ακριβότερο νερό και να γίνονται αυτές οι λαμογιές. Στον άνθρωπο που του κόβουν το νερό για 30 και 40 ευρώ, να δούμε πώς θα του πούμε ότι θα πρέπει να πληρώσει κι άλλα, αν χάσει η ΔΕΥΑΜΒ».

Απαντώντας, ο πρόεδρος του σώματος Γ. Μουλάς, είπε ότι όταν επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, κατατίθεντο σχετικές επερωτήσεις, παραπέμπονταν στην αγωγή του κ. Στάμου, η οποία, όταν εκδικάστηκε, δεν βρέθηκε κανένας ένοχος.

Η κ. Οικονόμου αντέδρασε και δέχτηκε  κατακραυγή  από τη δημοτική Αρχή και τον Γ. Μουλά , που την κάλεσε να φύγει από την πόλη. «Σήκω φύγε από την πόλη, εσείς δεν αναζητήσατε καμία ευθύνη. Δεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς στο Βόλο εσύ και η παράταξή σου; Άντε καλή μου, εδώ τελείωσαν αυτά. Δεν είσαι πια το πουλέν του Σκοτινιώτη. Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και θα πρέπει να ντρέπεσαι, διότι για ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων δεν βρέθηκε ούτε ένας υπεύθυνος» είπε , μην επιτρέποντας    στην κ. Οικονόμου να απαντήσει μέσω μικροφώνου.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Απ. Νάνος, είπε πως η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, λήφθηκε λόγω της αμέλειας και των ευθυνών του συνόλου των δημοτικών Αρχών, που διοίκησαν το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Επίσης είπε πως μόνο εάν αλλάξει το νομικό καθεστώς θα υπάρξει , διαφορετικά θα συνεχίσει η ΔΕΥΑΜΒ να σύρεται στα δικαστήρια. «Η δήλωση του Δημάρχου   πέρα από το γεγονός ότι δείχνει ηττοπάθεια, είναι μεγάλο ολίσθημα, γιατί δίνει πατήματα στην ΕΡΓΗΛ. Δείχνει ότι είναι δεδομένο ότι θα χάσει» ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε την Επιτροπή ως «πυροτέχνημα» και πως η Δημοτική Αρχή «θυμάται» τις αντιπολιτεύσεις, μόνο όταν έχει δυσκολίες.

Έντονη αντίδραση για τον εορταστικό  φωτισμό

Έντονα αντέδρασαν οι  μειοψηφίες  και οι  ανεξάρτητοι δημοτικοί  σύμβουλοι στη  νέα δαπάνη για αγορά Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες της πόλης προϋπολογισμού 188.852 € με τον ΦΠΑ, που θα γίνει με ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μτζικός ρώτησε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβα πόσα έχουν ξοδευτεί από το 2014 από τη Δημοτική Αρχή για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Κανελλής είπε ότι ήθελε να κάνει την ίδια ερώτηση και τόνισε ότι την ίδια ερώτηση έχουν και όλοι οι Βολιώτες.

«Δεν είναι αυτό το θέμα. Αν θέλετε να κάνετε αυτή την ερώτηση να το κάνετε εγγράφως και να πάρετε απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπε ο Γιώργος Μουλάς.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι αν αθροιστούν τα ποσά βγαίνει πάνω από 1 εκ. € και τόνισεότι οι υπερβολικές δαπάνες είναι πρόκληση στην εποχή μας.

Ο Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι η παράταξή του ψήφισε τις δαπάνες για το 2014 και το 2015, αλλά τα πράγματα έχουν ξεφύγει και συνεχίσουν να ξεφεύγουν. «Οι πρώτες δαπάνες ξεκίνησαν τον Μάρτιο 70.000 τώρα άλλες 188.000 και είμαστε στη μέση της χρονιάς. Πρέπει να κάνουμε κράτει. Δεν είναι δικά μας τα λεφτά. Πόσο θα το φορτώσουμε πλέον; Θα βάλουμε λαμπάκια σε όλους τους στύλους; Και έγινε άνιση κατανομή. Το κέντρο του Βόλου έγινε Λας Βέγκας και εκτός Βόλου, τις δύο πρώτες χρονιές, είναι τα λαμπάκια άλλης εποχής»,είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ζήτησε από τον κ. Μουλά να βάλει τάξη, γιατί η συζήτηση έχει ξεφύγει, αφήνει τις μειοψηφίες να λένε ό,τι θέλουν, για την ΕΡΓΗΛ δεν λέει κανείς τίποτα και λένε για τα λαμπάκια για τα οποία θα γίνει διαγωνισμός.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου τόνισε ότι ο στολισμός κάθε χρόνο επεκτείνεται και μπορούν να το ψάξουν, όπως κάνουν για άλλα θέματα, όταν θέλουν να βρουν κάτι.

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε με την αρνητική ψήφο των μειοψηφιών και των ανεξάρτητων  συμβούλων.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να γίνει διοικητική αποβολή της αναδόχου ΙΚΕ από την Πλαζ Αλυκών, λόγω αυθαίρετης κατάληψής της.

Εκκαθάριση της ΑΝΕΒΟ

Τέλος, ομόφωνα αποφασίστηκε η λύση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου (ΑΝΕΒΟ). Ο Αχ. Μπέος είπε ότι την υπόθεση της λύσης της εταιρίας έχουν αναλάβει ορκωτοί λογιστές ενώ υπάρχει εκκρεμότητα από την πρώην ΔΕΜΕΚΑΒ 300.000 € που εντόπισε ο επίτροπος και η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Δημοτική Αρχή έκανε προσπάθεια να σωθούν οι εργαζόμενοι και η εταιρία να είναι που όμως δεν μπορεί να προχωρήσει και η εταιρία οδηγείται προς λύση.

«Αν οι Α. Ζέρβας, Σοφία Χάλαρη και Απ. Γαλάτης, που πέρασαν από την ΑΝΕΒΟ και πήραν αντιμισθίες, που ήταν παράνομες, θα τις επιστρέψουν», είπε ο Αχ. Μπέος  και πρόσθεσε  ότι το ίδιο συνέβη και στα Σφαγεία, όπου κανείς δεν πλήρωνε και έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή να πληρώσει το ΙΚΑ και άλλες υποχρεώσεις από το παρελθόν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση