Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαμαρτυρία ζωόφιλων στο Δημαρχείο Βόλου
Διαμαρτυρία ζωόφιλων στο Δημαρχείο Βόλου

Διαμαρτυρία ζωόφιλων στο Δημαρχείο Βόλου

Περίπου 50 άτομα, κυρίως μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Βόλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές, ενώ στη συνέχεια εισήλθαν μέσα στο και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε.

Κατά την παραμονή τους έξω από το γραφείο του γραφείου δημάρχου, οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Φιλοζωική έλεγε να γίνουν οι συνθήκες στο καταφύγιο όπως ορίζει η και ο Θ. Κλημόπουλος ζητούσε να απομακρυνθεί άμεσα ο Ν. Πολύζος από την περισυλλογή αδέσποτων, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από το Δημαρχείο Βόλου.

Οι ζωόφιλοι θα βρίσκονται αύριο Τρίτη στις 9.00 το πρωί στα Δικαστήρια, όπου θα κάνουν παρέμβαση στον εισαγγελέα και θα ζητήσουν να εφαρμοστεί η νομιμότητα εκ μέρους του Δήμου και στη συνέχεια θα μεταβούν στο καταφύγιο στις Γλαφυρές.

Έξω από το Δημαρχείο Βόλου, μερικοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν σκυλιά και ανήρτησαν πανό που έγραφε «άμεση εφαρμογή του Νόμου 4235/13 στο κολαστήριο των Γλαφυρών».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Αλέκος Δούρας και Κώστας Γαργάλας, που ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου, ενώ οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Κλημόπουλος και Κώστας Κουκουβίνος ζήτησαν να πάρουν οι φιλόζωοι την κατάσταση στα χέρια τους και ο πρώτος έκανε λόγο για νταχάου αδέσποτων.

Η γραμματέας της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Χρύσα Κοσκινά, τόνισε ότι αφορμή για τη σημερινή διαμαρτυρία είναι ότι ανέβηκαν πέντε μέλη της Ομάδας στο καταφύγιο αδέσποτων, όταν ξεκίνησε περισυλλογή ο κ. Πολύζος με εντολή του δημάρχου, και πρόσθεσε: «είδαμε σκελετωμένα σκυλιά από την ασιτία, νεκρό σκυλί, πτώματα κουταβιών έξω από το καταφύγιο που είχε μείνει μόνο το πετσί τους. Ρωτήσαμε την κοπέλα και μας είπε ότι κουτάβια έχουν πεθάνει και μας έκανε εντύπωση που δεν μάζεψαν τα νεκρά κουτάβια». Στη συνέχεια δύο μέλη που είναι στην πενταμελή για τα αδέσποτα, κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με την κα Κοσκινά, οι φιλόζωοι ζητούν περισσότερο να φύγει ο κ. Πολύζος από το καταφύγιο, γιατί έχει δοκιμαστεί, δεν φροντίζει τα ζώα – τον κατήγγειλε ότι η περισυλλογή του είναι βάναυση – και ζητούν το καταφύγιο να περάσει σε φιλόζωα χέρια.

Το καταφύγιο,όπως σημείωσε, έχει δυνατότητα φιλοξενία 40-50 ζώων, σήμερα βρίσκονται 75 σκυλιά, όπως είπε η Κτηνιατρική Υπηρεσία, που πήγε για αυτοψία και διαπίστωσε ότι 409% των ζώων είναι άσιτα. Αν δεν μπορούν να τα σιτίσουν ας ζήταγαν βοήθεια, αν δεν έχουν τροφές, γιατί πρέπει να γίνει ξεχωριστός διαγωνισμός.

Η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Βόλου «Κόσμος και Φύση» Φλωρίκα Τσιρογιάννη εξήγησε ότι δεν θέλει να κλείσει το καταφύγιο, αλλά να δουλέψει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με όλα όσα επιτάσσει η λογική, ενώ πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75 ζώα στο καταφύγιο, μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχαν 100, μας είπαν ότι έχουν επανεντάξει αλλά είναι κι αυτό παράνομο, γιατί σύμφωνα με τους Ν. 4039 και 4235, αναφέρει ότι η περισυλλογή και η επανένταξη γίνεται πάντα με συμφωνία της πενταμελούς επιτροπής (εκπρόσωποι Δήμου, κτηνίατρου, εκπαιδευτή και δύο μέλη φιλοζωικών σωματείων), που συνεδριάζει και αποφασίζει που θα πάνε τα ζώα, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι των ζώων και ζωόφιλων Κώστας Φιλιππαίος, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν λυπάται τα αδέσποτα σκυλιά και την κάλεσε να πάει στο καταφύγιο για να δει την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί.

adespota2adespota1 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση