Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία συνταξιούχων τραπεζικών για την ένταξη τους στο ΕΤΕΑΕΠ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων τραπεζικών για την ένταξη τους στο ΕΤΕΑΕΠ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων τραπεζικών για την ένταξη τους στο ΕΤΕΑΕΠ

Σε διμρτυρία έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο προχώρησαν σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι της Εθνικής, με αίτημα να μην ενταχθούν στο ΕΠ.

Ο ιάννης Ροντογιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, παραρτήματος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη δράματος για τη σύνταξή μας. Ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος που ήταν και νομικός σύμβουλος συλλόγου μας για 12 χρόνια, καταθέτει σήμερα, νομοθετική ρύθμιση για να μας πάει στο ΕΠ, ένα για όλους συνταξιούχους τραπεζών”.

Οι συνταξιούχοι εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή απόφαση, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο “Εμείς είχαμε λογαριασμό που δημιουργήθηκε από το 1949 από τον τότε Διοικητή Τράπεζας και μέρος των εισφορών μας πήγαινε εκεί.

Δεν ήταν επικουρική, αλλά επειδή εμείς δεν έχουμε επικουρικό , παίρναμε τα 2/3 της σύνταξής μας από το ταμείο σύνταξης και το 1/3 από αυτό τον λογαριασμό. Το 1/3 σύνταξης έχει κοπεί από οέμβριο 2017.

Τώρα ο υφυπουργός θέλει να μας πάει στο . Εμείς έχουμε τον λογαριασμό μας. Έχουμε κινηθεί νομικά με αγωγές αλλά τα δικαστήρια καθυστερούν”.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν επίσης, για το γεγονός ότι, δεν είχαν καμία ενημέρωση, και κανείς δεν τους εξήγησε σε αυτό το ταμείο που θέλει να τους ενσωματώσει το Υπουργείο, τι χρήματα θα παίρνουνε και ποια θα είναι η σύνταξή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση