Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF
Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF

Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF

Σε μια ακόμα διαμαρτυρία με την ανάρτηση πανό κατά της καύσης RDF, μετά την άφιξη στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, όπως καταγγέλθηκε, νέου φορτίου περίπου 2.000 τόνων, προχώρησαν της Μαγνησίας μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.

Σύμφωνα το μέλος της επιτροπής Στέλιο Λημνιό “Είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας της ΑΓΕΤ να φέρει σκουπίδια από την και το σενάριο είναι σε εξέλιξη. Με 2000 τόνους καμένο σκουπίδι θα καούν στην πόλη μας. Εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει και θα είμαστε πάντοτε μπροστά στην διαμαρτυρία”.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον οι διαμαρτυρόμενοι να είναι περισσότεροι ώστε να καταφέρουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες, και πρόσθεσε πως στις 27 του μήνα θα εκδικαστεί η αίτησή τους να μην φέρνει με η ΑΓΕΤ τα σκουπίδια στο λιμάνι.

Επισήμανε ότι μέχρι τότε δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο γιατί η έκδοση προσωρινής διαταγής που ζητήσαν για την παύση της μεταφοράς σκουπιδιών με πλοία απορρίφθηκε “με γελοία επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου. Ήταν φως φανάρι πως η ΑΓΕΤ παραβίαζε τους όρους αδειοδότησης αλλά η νομική πλευρά η στάθηκε στο πλευρό του εργοστασιάρχη” κατέληξε ο κ. Λημνιός.

Από την πλευρά του ο ς του ΚΚΕ Μαγνησίας Κ. Στεργίου, τόνισε ότι το ΚΚΕ από την αρχή έχει αναδείξει το ζήτημα αυτό είναι ενάντια κι οργανώνει κινητοποιήσεις για να σταματήσει η καρκινογόνα καύση που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη που πάτησε πάνω στις αδειοδοτήσεις που έδωσε η ΝΔ και το ΟΚ.

Κατήγγειλε τον ότι φέρει βαριές ευθύνες γιατί συνεχίζει αυτή την και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ μιλά με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η καύση δημιουργεί καρκινογόνα ατμόσφαιρα με βαριές συνέπειες για την υγεία των πολιτών και ιδίως των νέων ανθρώπων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα καρκινογενέσεων σε βάθος χρόνου.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για την αδειοδότηση αλλά κατήγγειλε ότι με τη στάση της η κυβέρνηση δείχνει με ποιους είναι, με τους βιομηχάνους στους οποίους κάνει ότι τους ζητήσεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με την Πλεύση Ελευθερίας Γιάννης Κάιρας δήλωσε μεταξύ η Πλεύση Ελευθερίας θα σταθεί αλληλέγγυα και στην Επιτροπή Αγώνα πολιτών και στους γι αυτό το κομβικό ζήτημα περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι οι θέσεις τους είναι συνυφασμένες με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα κι άλλων οικολογικών οργανώσεων, για το θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών για το περιβάλλον.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση