Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF
Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF

Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ από πολιτες κατά της καύσης νέου φορτίου RDF

Σε μια ακόμα με την ανάρτηση πανό κατά της καύσης RDF, μετά την άφιξη στο λιμάνι της , όπως καταγγέλθηκε, νέου φορτίου περίπου 2.000 τόνων, προχώρησαν πολίτες της Μαγνησίας μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.

Σύμφωνα το μέλος της επιτροπής Στέλιο Λημνιό “Είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας της να φέρει σκουπίδια από την Ιταλία και το σενάριο είναι σε εξέλιξη. Με 2000 τόνους καμένο σκουπίδι θα καούν στην πόλη μας. Εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει και θα είμαστε πάντοτε μπροστά στην ”.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον οι διαμαρτυρόμενοι να είναι περισσότεροι ώστε να καταφέρουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες, και πρόσθεσε πως στις 27 του μήνα θα εκδικαστεί η αίτησή τους να μην φέρνει με καράβια η ΑΓΕΤ τα σκουπίδια στο λιμάνι.

Επισήμανε ότι μέχρι τότε δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο γιατί η έκδοση προσωρινής διαταγής που ζητήσαν για την παύση της μεταφοράς σκουπιδιών με απορρίφθηκε “με γελοία επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου. Ήταν φως φανάρι πως η ΑΓΕΤ παραβίαζε τους όρους αδειοδότησης αλλά η νομική πλευρά η δικαιοσύνη στάθηκε στο πλευρό του εργοστασιάρχη” κατέληξε ο κ. Λημνιός.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας Κ. Στεργίου, τόνισε ότι το ΚΚΕ από την αρχή έχει αναδείξει το ζήτημα αυτό είναι ενάντια κι οργανώνει για να σταματήσει η καρκινογόνα καύση που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη που πάτησε πάνω στις αδειοδοτήσεις που έδωσε η ΝΔ και το .

Κατήγγειλε τον ότι φέρει βαριές ευθύνες γιατί συνεχίζει αυτή την εγκληματική ενέργεια και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ μιλά με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η καύση δημιουργεί καρκινογόνα ατμόσφαιρα με βαριές συνέπειες για την υγεία των πολιτών και ιδίως των νέων ανθρώπων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα καρκινογενέσεων σε βάθος χρόνου.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για την αδειοδότηση αλλά κατήγγειλε ότι με τη στάση της η κυβέρνηση δείχνει με ποιους είναι, με τους βιομηχάνους στους οποίους κάνει ότι τους ζητήσεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με την Πλεύση Ελευθερίας Γιάννης Κάιρας δήλωσε μεταξύ η Πλεύση Ελευθερίας θα σταθεί αλληλέγγυα και στην Αγώνα πολιτών και στους πολίτες γι αυτό το κομβικό ζήτημα περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι οι θέσεις τους είναι συνυφασμένες με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα κι άλλων οικολογικών οργανώσεων, για το θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών για το περιβάλλον.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση