Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου
Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου

Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου


“Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα” μέλη του ( ), μέλη του “Ιππόκαμπου”, δημοτικοί σύμβουλοι και κόσμος, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πίσω από τον Αγ. Κωνσταντίνο, απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια.

Ο υπεύθυνος πόλης, πρόεδρος του Σωματείου “Ιππόκαμπος” Πέτρος Μπέλλος δήλωσε: “είμαστε σήμερα εδώ, για να πραγματοποιήσουμε την πανελλαδική δράση “Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα” μετά από αίτημα των ών του ΕΕΕΕΚ που συμμετέχουν στη δράση . Να εκφράσουμε την άρνησή μας σε κάθε είδους αποκλεισμό και διάκριση. Διεκδικούμε παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς και πιστεύουμε το μήνυμα να περάσει σε όλη την τοπική κοινωνία. Έχουμε δείξει καλή διάθεση και να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους”.

Ερωτηθείς για το θέμα που έγινε στο Δημαρχείο ο κ. Μπέλλος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο κι αρκέστηκε στο να πει: “Θεωρώ ότι ήταν παρεξήγηση, παρανόηση. Σήμερα είμαστε εδώ άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα. Έχουμε φωνή κι ας είμαστε άφωνοι”.

Στη συνέχεια, η βδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου, ανέφερε ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις επιθυμίες των δικών μας ών που είναι παιδιά κι έχουν ανάγκη από παιχνίδι. Ενημερώσαμε τη δημοτική αρχή κι ήδη έχει ξεκινήσει το κομμάτι για τις παιδικές χαρές. Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε. Θέλουμε σε κάθε πιστοποιημένη να βρίσκονται παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ποτέ ξανά παιδική χαρά χωρίς διαμορφωμένα παιχνίδια. Δε θέλουμε χωριστές παιδικές χαρές. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση”.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, επισημάνθηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση η οποία λύθηκε για το θέμα που προέκυψε στο Δημαρχείο, ενώ από την δράση απουσίαζαν μαθητές που συμμετείχαν στη δράση .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση