Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου
Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου

Διαμαρτυρία σήμερα στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου


“Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα” μέλη του FREEMOBILITY (), μέλη του “Ιππόκαμπου”, και κόσμος, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην παιδική πίσω από τον Αγ. Κωνσταντίνο, απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια.

Ο υπεύθυνος πόλης, πρόεδρος του Σωματείου “Ιππόκαμπος” Πέτρος Μπέλλος δήλωσε: “είμαστε σήμερα εδώ, για να πραγματοποιήσουμε την πανελλαδική δράση “Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα” μετά από αίτημα των του ΕΕΕΕΚ Βόλου που συμμετέχουν στη δράση freemobility. Να εκφράσουμε την άρνησή μας σε κάθε είδους αποκλεισμό και διάκριση. Διεκδικούμε παιδικές χαρές για όλα τα χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς και πιστεύουμε το να περάσει σε όλη την τοπική κοινωνία. Έχουμε δείξει καλή διάθεση και να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους”.

Ερωτηθείς για το θέμα που έγινε στο ο κ. Μπέλλος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο κι αρκέστηκε στο να πει: “Θεωρώ ότι ήταν παρεξήγηση, παρανόηση. Σήμερα είμαστε εδώ άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα. Έχουμε φωνή κι ας είμαστε άφωνοι”.

Στη συνέχεια, η βδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου, ανέφερε ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις επιθυμίες των δικών μας που είναι κι έχουν ανάγκη από παιχνίδι. Ενημερώσαμε τη κι ήδη έχει ξεκινήσει το κομμάτι για τις παιδικές χαρές. Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε. Θέλουμε σε κάθε πιστοποιημένη παιδική να βρίσκονται παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ποτέ ξανά παιδική χωρίς διαμορφωμένα παιχνίδια. Δε θέλουμε χωριστές παιδικές χαρές. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση”.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, επισημάνθηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση η οποία λύθηκε για το θέμα που προέκυψε στο , ενώ από την δράση απουσίαζαν μαθητές που συμμετείχαν στη δράση ecomobility.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση