Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία μετά μουσικής από μαθητές του μουσικού σχολείου
Διαμαρτυρία μετά  μουσικής από μαθητές του μουσικού σχολείου

Διαμαρτυρία μετά μουσικής από μαθητές του μουσικού σχολείου

Διμρτυρία μετά μουσικής έκαναν σήμερα μαθητές του μουσικού σχολείου, με συνθήματα όπως «Μουσική στη μουσική» κ.α. ενώ πραγματοποίησαν και πορεία στο του Βόλου, με στάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα , στο Δημαρχείο του Βόλου και την Β'/θμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές συναντήθηκαν αρχικά με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία δεσμεύτηκε να κατέβει στο μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών για τα αιτήματά τους, ενώ δήλωσε: “Δυστυχώς η επαναλαμβάνεται και σε λίγο καιρό θα δούμε κι άλλα φαινόμενα. Όπως κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Αφορμής δοθούσης από τη σημερινή παρουσία παιδιών του Μουσικού με ειδικές γνώσεις για το οποίο περηφανευόμαστε. Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε δασκάλους για τα μουσικά μαθήματα να μην έχουν βιβλία να έχουν κενά και να πρέπει να μεταφέρονται από όλη τη Μαγνησία.

Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι, θα απαιτήσω να πάμε με κάποια από τα παιδιά στο για να διαμηνύσουμε τα προβλήματα στο σχολεία και σε άλλα σχολεία και θα διαμηνύσω μέσω e-mail να ικανοποιηθούν έστω με σειρά προτεραιότητας κάποια από τα αιτήματα που κατατέθηκαν. Καλοί οι αγιασμοί και οι δεσμεύσεις αλλά το πρόβλημα το βρίσκουμε μπροστά μας. Τραγικά κενά και βιβλία στα νησιά, στα ΕΠΑΛ, σε ειδικά σχολεία. Η κοινωνία θα πρέπει να ενσκήψει να είμαστε αρωγοί και να δει την παιδεία ως πρωτεύον και καίριας σημασίας θέμα. Γιατί από την παιδεία ξεκινούν και τελειώνουν όλα.

Οι μαθητές, ζητούν- μεταξύ άλλων- κάλυψη των κενών που έχουν στα μαθήματα μουσικής, να μην αγοράζουν οι ίδιοι τα βιβλία μουσικής, καθώς τα χρήματα είναι πολλά κ.α.

Ο πρόεδρος του 15μελούς Σταύρος – Παναγιώτης Λαμπρινίδης ανέφερε ότι η κινητοποίηση γίνεται, σε συνέχεια των προηγούμενων ημερών κι όπως δήλωσε «Είναι τραγελαφικό να μιλάμε για μουσικό σχολείο, όταν δεν έχουμε καθηγητές μουσικής. Επίσης έχουμε θέμα με τα βιβλία μουσικής παιδείας που αναγκαζόμαστε να τα πληρώνουμε με δικά μας χρήματα και είναι μεγάλο το κόστος.

Επίσης ζητούμε μοριοδότηση για μαθητές που διαπρέπουν στη μουσική σε διαγωνισμούς που γίνονται κάθε χρόνο, είτε να συμψηφίζεται η βαθμολογία μουσικής παιδείας των τριών ετών του Λυκείου από τις εξετάσεις και στους αριστεύσαντες να δίνεται από 1.000 μέχρι 1.500 μόρια μπόνους για να εισάγονται στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ μουσικολογίας. Τέλος ζητούμε πιστοποίηση των διδακτικών ωρών της μουσικής παιδείας ώστε να μπορούν να αναγνωρίζονται και να δίνουμε εξετάσεις για πτυχία αρμονίας ή θεωρίας μουσικής στα Ωδεία χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε επιπλέον χρήματα στα ωδεία».

Σύμφωνα με τον μαθητή, παρατηρούνται τεράστια κενά σε πιάνο, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα.

Η μαθήτρια Β' Γυμνασίου Χράσα Παπαπέτρου, ανέφερε ότι κάθε μέρα, κάθε παιδί θα έχει τρία κενά και την εβδομάδα ακόμη και τέσσερα κενά σε μαθήματα μουσικής και διερωτήθηκε «τι μουσικό σχολείο είμαστε χωρίς δασκάλους? Θέλουμε δασκάλους».

Τέλος ο Γ' Λυκείου Γιώργος Μαρδέλης, επεσήμανε ότι ένα σχολείο που έχει στόχο τη διδασκαλία μουσικής είναι αδύνατο να πετύχει το στόχο του, αν δεν έχει μουσικούς καθηγητές. Όπως δήλωσε «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Φέτος βέβαια έχουν έρθει κάποιοι καθηγητές και δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Ωστόσο από τη στιγμή που το μουσικό σχολείο Βόλου συγκαταλέγεται στα καλύτερα σχολεία κι αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα».

Αντιπροσωπεία μαθητών, συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο μαζί με μαθητές προκειμένου να ενημερώσουν την ηγεσία για τα αιτήματα. Όπως δήλωσε «Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και σε λίγο καιρό θα δούμε κι άλλα φαινόμενα. Όπως κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Αφορμής δοθούσης από τη σημερινή παρουσία των παιδιών του Μουσικού Σχολείου, που είναι ένα σχολείο με ειδικές γνώσεις για το οποίο περηφανευόμαστε, θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουν δασκάλους για τα μουσικά μαθήματα, να μην έχουν βιβλία και να έχουν κενά. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι, θα απαιτήσω να πάμε με κάποια από τα παιδιά, στο Υπουργείο Παιδείας για να διαμηνύσουμε τα προβλήματα στο σχολεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα άλλα σχολεία και θα διαμηνύσω μέσω mail να ικανοποιηθούν έστω με σειρά προτεραιότητας κάποια από τα αιτήματα που κατατέθηκαν. Τα κενά είναι τραγικά. Ελλείψεις παρατηρούνται μεταξύ άλλων σε σχολεία των νησιών, στα ΕΠΑΛ και σε ειδικά σχολεία. Η κοινωνία θα πρέπει να ενσκήψει, να είμαστε αρωγοί και να δει την παιδεία ως πρωτεύον και καίριας σημασίας θέμα, γιατί από την παιδεία ξεκινούν και τελειώνουν όλα».

music-shool2music-shool1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση