Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

έκνν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθηγητές του νομού που ζητούν περισσότερες μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται στο νέο σύστημα των διορισμών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε που έγινε σήμερα, η συμμετοχή ήταν μόλις 2,5%, ενώ στη διευκολυντική στάση ς για μετάβαση στην Αθήνα, συμμετείχε μόλις το 1%.

Είναι θετικό που γίνονται διορισμοί, αλλά η διαφωνεί με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και ζητά περισσότερες , δήλωσε η γραμματέας της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη.

Η ίδια είπε ότι η ΕΛΜΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της ζητώντας διορισμούς όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά και στη γενική .

Η κ. Τσιτούμη τόνισε ότι οι διορισμοί δεν θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τον οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο τρόπο και δήλωσε ότι «η μεγάλη μας αντίθεση αφορά τον αριθμό των διορισμών αλλά και το γεγονός ότι θέλουμε να δοθεί βάρος στην προϋπηρεσία.

Πρέπει να μετρήσει η προϋπηρεσία τόσων χρόνων από τους συναδέλφους. Θα παλέψουμε και θα δούμε πόσο θα ευοδωθεί αυτός ο αγώνας» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση