Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού που ζητούν περισσότερες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι διαμαρτύρονται στο νέο σύστημα των διορισμών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε απεργία που έγινε σήμερα, η συμμετοχή ήταν μόλις 2,5%, ενώ στη διευκολυντική στάση ς για μετάβαση στην Αθήνα, συμμετείχε μόλις το 1%.

Είναι θετικό που γίνονται διορισμοί, αλλά η διαφωνεί με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και ζητά περισσότερες προσλήψεις, δήλωσε η της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη.

Η ίδια είπε ότι η ΕΛΜΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της ζητώντας διορισμούς όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά και στη γενική παιδεία.

Η κ. Τσιτούμη τόνισε ότι οι διορισμοί δεν θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό του , τον οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο τρόπο και δήλωσε ότι «η μεγάλη μας αντίθεση αφορά τον αριθμό των διορισμών αλλά και το γεγονός ότι θέλουμε να δοθεί βάρος στην προϋπηρεσία.

Πρέπει να μετρήσει η προϋπηρεσία τόσων χρόνων από τους συναδέλφους. Θα παλέψουμε και θα δούμε πόσο θα ευοδωθεί αυτός ο » είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση