Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία καθηγητών στη Δευτεροβάθμια για προσλήψεις εκπαιδευτικών

έκαναν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη καθηγητές του νομού που ζητούν περισσότερες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται στο νέο σύστημα των διορισμών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε απεργία που έγινε σήμερα, η συμμετοχή ήταν μόλις 2,5%, ενώ στη διευκολυντική για μετάβαση στην Αθήνα, συμμετείχε μόλις το 1%.

Είναι θετικό που γίνονται διορισμοί, αλλά η διαφωνεί με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και ζητά περισσότερες προσλήψεις, δήλωσε η γραμματέας της Διαλεχτή Τσιτούμη.

Η ίδια είπε ότι η είχε εκφράσει την αντίθεσή της ζητώντας διορισμούς όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά και στη γενική παιδεία.

Η κ. Τσιτούμη τόνισε ότι οι διορισμοί δεν θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τον οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο τρόπο και δήλωσε ότι «η μεγάλη μας αντίθεση αφορά τον αριθμό των διορισμών αλλά και το γεγονός ότι θέλουμε να δοθεί βάρος στην προϋπηρεσία.

Πρέπει να μετρήσει η προϋπηρεσία τόσων χρόνων από τους συναδέλφους. Θα παλέψουμε και θα δούμε πόσο θα ευοδωθεί αυτός ο αγώνας» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την , οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προβολή της ταινία Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία - https://t.co/vEmm4knGEb -

  • Πρεμιέρα με νίκη για τη γυναικεία ομάδα του Γ. Σ. Βόλου - https://t.co/fmDzPE23jM -

  • Στην τελετή ενθρόνισης του μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς… - https://t.co/YGd8r9MHcu -

"Αλιεύοντας" την είδηση