Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία φοιτητών και συνδικαλιστών για το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου
Διαμαρτυρία φοιτητών και συνδικαλιστών για το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου

Διαμαρτυρία φοιτητών και συνδικαλιστών για το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου

στο χώρο της Πλατείας Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν σήμερα στις 11 το πρωί εκπρόσωποι φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνδικαλιστικοί φορείς για το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται στη Βουλή και περιλαμβάνει πλήθος αλλαγών στην εκπαίδευση.

Η φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ειρήνη Ισγκίνη ανέφερε πως το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αφορά και τους , σαρώνοντας τα μορφωτικά και επαγγελματικά τους δικαιώματα, εξισώνοντας τα πτυχία τους με των ιδιωτικών κολεγίων, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις αλλαγές αυτές ως θετικές.

Επιπλέον στο κομμάτι της Δευτεροβάθμιας αυξάνει τον εξεταστικό φόρτο των μαθητών, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν φροντιστήριο από το Γυμνάσιο για να καταφέρουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια.

Συμπλήρωσε ότι ο υπουργός φέρνει το Πολυνομοσχέδιο από τη “πίσω πόρτα” Μεγάλη Δευτέρα, λέγοντας πως οι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν αυτή την εξέλιξη.

Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών η Λίλα Πέτρου είπε πως το Πολυνομοσχέδιο φέρνει πολλές αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και έκανε ειδική στο άρθρο 225 που αφορά την προσχολική αγωγή, λέγοντας πως οι εκπαιδευτικοί παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια για δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα .

Εκτιμά ότι το Πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί στην πράξη η καθολική προσχολική αγωγή.

Όπως είπε φέρνει όλα τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία χωρίς να υπάρχουν κτίρια, και γι’ αυτό το λόγο θα τοποθετηθούν προκάτ αίθουσες, ελαφράς μορφής, με όλους τους βοηθητικούς χώρους αλλά επειδή δεν υπάρχουν χώροι θα μπουν σε αυλές δημοτικών στενεύοντας ακόμα περισσότερο τις αυλές που παίζουν τα , αλλά και σε αύλειους χώρους γυμνασίων και λυκείων, όπου δίπλα στα λυκειόπαιδα θα βρίσκονται τετράχρονοι και πεντάχρονοι μαθητές.

Επιπλέον η με τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 είχε εγγράψει ποσό 140 εκ. για την προσχολική στέγη, χωρίς όμως να τα διαθέσει.

“Ζητάμε να δοθούν για την παιδεία, την υγεία και όχι για τους επιχειρηματικούς ομίλους” η κα. Πέτρου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πριν το Πάσχα η εξόφληση στο 100%  της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών για τις ζημιές του 2020… - https://t.co/PiB0Ip1wi3 -

  • Γυμνάσια-Λύκεια: Κλείνουν στις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις… - https://t.co/VT2Ef6qbFt -

  • Δεύτερη στους εμβολιασμούς η Μαγνησία στη Θεσσαλία - https://t.co/6wdGuUIM9R -

"Αλιεύοντας" την είδηση