Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ

Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας ς, ζητώντας την απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Η πρόεδρος της ς Μαρία ιαννουλή είπε χαρακτηριστικά: “Εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας για το πολυνομοσχέδιο που προωθείται εν μέσω πανδημίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπαιδευτική κοινότητα.

Μείζονα θέματα: η θεμάτων,η αξιολόγηση ς μονάδας και εκπαιδευτικό , ανώτατο όριο μαθητών, είναι θέματα που δεν μπορούν απλώς να κατατεθούν χωρίς να υπάρξει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς”.

ια την τοποθέτηση καμερών, έκανε λόγο για διάταξη που καταπατά κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών και δεοντολογία που διέπει την σχολική τάξη, τονίζοντας: “Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία μέσα στις τάξεις και δεν υπάρχουν τεχνικά μέσα. Εμείς αποδείξαμε ότι τους δύο αυτούς μήνες σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με τη σύγχρονη και ασύγχρονη και μπορεί να βγει η σχολική χρονιά με τρόπους πρακτικούς κι ασφαλείς. Το πολύ σε επτά – οκτώ ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων ς Απ. Μούσιος, δήλωσε: “το νομοσχέδιο της εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινότητα. Γι' αυτό το λόγο ζητάμε ουσιαστικό διάλογο με μακρόπνοο σχεδιασμό και γι' αυτό λέμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να γίνει διάλογος για να καταλήξουμε σε σχέδιο που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας” προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται καμία κάμερα σε κανένα σχολείο και τάξη”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση