Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων – φοιτητών και καθαριστριών στον υπουργό Παιδείας
Διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων – φοιτητών και καθαριστριών στον υπουργό Παιδείας

Διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων – φοιτητών και καθαριστριών στον υπουργό Παιδείας

“Θερμή” υποδοχή επιφύλαξαν στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Π.Θ., και καθαρίστριες, κατά την είσοδό του στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών σήμερα το πρωί, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους με πανό και συνθήματα.

Το πανό του Συλλόγου εργαζομένων έγραφε «αντπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ βλάπτουν σοβαρά τις σπουδές και το μέλλον μας», ενώ αυτό των καθαριστριών ζητούσε «μόνιμη και σταθερή δουλειά , 5θήμερο, 40ωρο».

«Είμαστε εδώ εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων εργαζομένων και φοιτητών για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της ς που ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευσης. Πολιτική που συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα. Και δεν είναι περίεργο ότι στην ίδια εκδήλωση παραβρίσκονται εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων καθώς ο ένας δίνει τη σκυτάλη στον άλλον και υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση», δήλωσε ο Δημήτρης Μαριετάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ. και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ς.

Όπως ανέφερε, επειδή το θέμα της εκδήλωση είναι « Θεσσαλίας με ισχυρό παρών και δυναμικό μέλλον είναι το που οι δεν χρειάζεται να δώσουν χρήματα για να σπουδάσουν, πληρώνοντας ενοίκια, αναλώσιμα, μεταφορικά, σίτιση κλπ. Ούτε είναι το Πανεπιστήμιο επιχείρηση που θα πουλάει γνώση στους φοιτητές που θα τους θεωρεί πελάτες και ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. Όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και θα μπουν δίδακτρα και στα προπτυχιακά.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Προσωπικού είπε ότι δεν είναι το Πανεπιστήμιο όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με ελαστικές εργασίες και θα ζουν μέσα στην εργασιακή αν, όπως συμβαίνει στο Π.Θ.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Σύλλογος, αν και είναι συμμετέχων στην ημερίδα, δεν έλαβε πρόσκληση και δεν ερωτήθηκε αν θέλει να συμμετάσχει, αλλά το πληροφορήθηκε την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

"Αλιεύοντας" την είδηση