Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία ασφαλιστών κατά των τραπεζών
Διαμαρτυρία  ασφαλιστών κατά των τραπεζών

Διαμαρτυρία ασφαλιστών κατά των τραπεζών

Παράσταση διαμαρτυρίας, με πανό έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών Μαγνησίας, που διαμαρτύρονται για τα ασφαλιστικά συμβόλαια που προωθούν οι τράπεζες στους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου τους κατά 20%, συνέπεια αυτής της ς.

Οι ασφαλιστές, που σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι εγγεγραμμένοι 270, ενώ ο Σύλλογος έχει στη δύναμή του 120 μέλη, τονίζουν ότι τα τραπεζικά δεν δικαιούνται ασφαλιστήρια συμβόλαια ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας αναγκαίας τραπεζικής συναλλαγής και ο καθένας μπορεί να αναζητήσει υποχρεωτικά για την ασφάλιση μέσω οποιουδήποτε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή επιλέξουν, αναζητώντας καλύτερες καλύψεις στις πιο συμφέρουσες τιμές.

Μάλιστα προτρέπουν τους συναλλασσόμενους με τράπεζες να ζητούν έγγραφη αιτιολόγηση εάν οι τράπεζες απορρίπτουν το ασφαλιστήριό τους και να καταγγέλλουν στην και στη ενική Γραμματεία Καταναλωτή κάθε αθέμιτη και πιεστική που χρησιμοποιούν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Μαγνησίας Άννα Τσιτσιγιάννη είπε ότι μαζί με την ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ς), πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική ειρηνική διαμαρτυρία για να δείξουν ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιούν προς τους πελάτες τους και των ασφαλιστών είναι απαράδεκτες.

«Για να τους δώσουν ένα μπλοκ επιταγών ή ένα μικρό δάνειο ή μία πιστωτική κάρτα δέχονται πιέσεις να ασφαλιστούν σε δικό τους ασφαλιστή και όχι αυτόν που εκείνοι προτιμούν. Μιλάμε για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ο οποίος επέλεξε να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα, από άποψη, επειδή το αγαπάει και όχι επειδή είναι στο γκισέ κάποιας ς, που επειδή δεν είναι σε θέση να δώσει πλέον πιστώσεις και έχει ανακεφαλοποιηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους τρεις φορές μέχρι τώρα, ξαφνικά πουλάει ασφαλιστικά προϊόντα» είπε χαρακτηριστικά η κα Τσιτσιγιάννη.

Σύμφωνα με την ίδια, η πρακτική αυτή των τραπεζών δεν είναι καινούργια, αλλά το κακό πλέον έχει παραγίνει. «Απειλούν τους πολίτες ότι “ναι μεν θα σου κάνω αυτό που θέλεις αλλά φέρε μας και ένα μηχανάκι…», κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Μαγνησίας, εκτίμησε ότι απ' αυτή την πρακτική των τραπεζών, υπάρχει διαρροή πελατών από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς αυτού του είδους οι ασφάλειες αφορούν το 70% του κύκλου εργασιών τους. Αν μια εταιρεία είναι τυχερή και συνεργάζεται με μία τράπεζα έχει σίγουρο κέρδος γιατί είναι υποχρεωτική πλέον η ασφάλιση.

Όσον αφορά τις άλλες εταιρίες, η κα. Τσιτσιγιάννη τόνισε ότι αν ένας ασφαλιστής πάει ένα ασφαλιστήριο πυρός, τράπεζες δεν το δέχονται «γιατί λείπει ένα γράμμα, γιατί δεν γράφτηκε σωστά κάτι άλλο, στέλνουν τον πελάτη να αλλάξει τη διεύθυνση γιατί δεν είναι τάχα σωστή και το 29 πρέπει να γραφεία 29Α. Ταλαιπωρούν απίστευτα τους πολίτες. Όπως έχει αποδειχθεί το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο πάντα εμείς το στέλνουμε. Αυτά που έχουν αυτοί είναι πάντα λάθος με λάθος ποσά και εμείς τα αλλάζουμε…», υπογράμμισε.

Η πτώση στο τζίρο εκτιμάται ότι ξεπερνά το 20% , ένα 10% πηγαίνει στο internet, για τους επαγγελματίες ασφαλιστές, που πληρώνουν Επιμελητήριο, Εφορία, που δεν μπορούν να κρύψουμε τίποτα, και πλέον από φέτος απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, για να μείνουν στο επάγγελμα, σημείωσε η πρόεδρος των ασφαλιστών.

Σε συμπαράσταση στους ασφαλιστές, στη διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Ευάγ. Ζαχείλας και ο πρόεδρος της Μ Τρύφρων Πλαστάρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση