Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαμαρτυρία ανέργων στη ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος
Διαμαρτυρία ανέργων στη ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος

Διαμαρτυρία ανέργων στη ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος


Διαμαρτυρία ανέργων έγινε σήμερα στη ΔΕΗ Βόλου, με αφορμή διακοπές ρεύματος και οι πολίτες ζητούν να μη γίνει καμία διακοπή για οφειλές ανέργων που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις πληρώνουν.

Συγκεκριμένα, ομάδα πέντε ανέργων διαμαρτύρεται από την περασμένη Παρασκευή έξω από τη ΔΕΗ με πανό για μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι, διότι-όπως τονίζουν- η ενέργεια είναι λαϊκή περιουσία.

Εκ μέρους των ανέργων ο Τάκης Τριανταφυλλάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στέλνει απειλητικά «μπιλιέτα» σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι άνεργοι.

Ο ίδιος-όπως εξήγησε- είναι άνεργος εδώ και πέντε χρόνια,με μοναδικό έσοδο το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και του ήρθε λογαριασμός ρεύματος 2.700 €.

«Με το «μπιλιέτο», η κυβέρνηση απειλεί ότι αν δεν πληρώσω προκαταβολή, δεν μπορούν να μου κάνουν διακανονισμό και θα μου κόψουν το ρεύμα», τόνισε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση απειλεί ξεδιάντροπα, εφαρμόζοντας μια πολιτική όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι άνεργοι βάζουν ως κεντρικό ζήτημα να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και ζητούν από την κυβέρνηση να βρει τόπο να μην κοπεί το ρεύμα σε όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.

Ο εκπρόσωπος των ανέργων είπε ότι σε συνεργασία με τα ταξικά σωματεία εργαζομένων παρέδωσαν από την Παρασκευή ψήφισμα στον διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου, ενώ σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι άνεργοι με τον διευθυντή, του είπαν ότι αδυνατούν να δώσουν έστω και ένα ποσό.

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλάκο, η απάντηση του διευθυντή ήταν ότι η εντολή που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι ότι όποιος δεν πληρώσει, έστω κι αν είναι άνεργος, να του κοπεί το ρεύμα.

Ο κ. Τριανταφυλλάκος κάλεσε τους ανέργους που έχουν το ίδιο πρόβλημα να πάνε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Σωματεία αύριο Τρίτη στις 19.30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση