Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθ .

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω τη να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα.

Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41 επί της ουσίας, όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη της, όπως είχα δεσμευθεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει και αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες το σύνολο της κυβερνητικής μας ς και αναλόγως να πράξουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο πρωθ.

Χαρακτήρισε τις ως «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας» και ευχήθηκε «να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία».

Απηύθυνε επίσης έκκληση «να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και από ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο των καιρών».

Ευχήθηκε τέλος «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη αυτή δημοκρατική διαδικασία», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη συμμετοχή τους στις εκλογές, είπε πως «είναι ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Νωρίτερα, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση