Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω τη να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα.

Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41 επί της ουσίας, όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της, όπως είχα δεσμευθεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει και αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και αναλόγως να πράξουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας» και ευχήθηκε «να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία».

Απηύθυνε επίσης έκκληση «να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και από ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών».

Ευχήθηκε τέλος «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη αυτή δημοκρατική διαδικασία», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη συμμετοχή τους στις εκλογές, είπε πως «είναι ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Νωρίτερα, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση