Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η σημερινή, αναβληθείσα από χθες, του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τους δώσει το λόγο για δύο λεπτά σημειώνοντας: «Σεβόμαστε τα σοβαρά ζητήματα της πόλης και περιμένουμε από εσάς να μας δώσετε το λόγο».
Ωστόσο ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς είπε ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και θα συνεχίσει κανονικά τη διαδικασία και τους κάλεσε να αποχωρήσουν, ενώ οι πολίτες έκαναν λόγο για απαξίωση.

Ακολούθησαν διαφωνίες και η διακόπηκε, με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να αποχωρούν-όπως έκαναν και χθες- και να επιστρέφουν μετά από λίγα λεπτά στην αίθουσα.

Ο Γ. Μουλάς δεσμεύτηκε ότι όταν παραστεί ανάγκη να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα θα έχουν το λόγο οι πολίτες να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς κατέθεσε έγγραφο με 17 υπογραφές συμβούλων: Ι. Αποστολάκης, Θ. Κλημόπουλος, Μ. Πατσιαντάς, Κ. Γαργάλας, Λ. Κατσαλής, Μ. Δραμητινός, Ελένη Μεϊκοπούλου, Δ. Πέγιος, , Ν. Στόικος, Θ. Διαμαντένιας, Ν. Χαυτούρας, , Φωτεινή Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Ι. Λαΐνας και Αχ. Καλυβιώτης κι εντός ολίγων ημερών – με βάση τον Δημοτικό Κώδικα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνεδριάσει για το θέμα αυτό, ενώ σε περίπτωση που αναβληθεί η ειδική συνεδρίαση δύο φορές, την τρίτη φορά διεξάγεται κανονικά.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποσυρθούν οι μηνύσεις που κατατέθηκαν από τον , ενώ δημιουργήθηκε φραστικό με μέλος της επιτροπής και τον σε αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο και επενέβησαν δημοτικοί σύμβουλοι και παρευρισκόμενοι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Aξιοσημείωτο ότι πολίτης έφερε αναμμένο κερί, σε περίπτωση που σβήσουν και πάλι τα φώτα στο Βόλου, ενώ η συνεδρίαση έγινε παρουσία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στους διαδρόμους.

Βόλου: Οι πολίτες νίκησαν!

Η Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κατάφερε να θέσει το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγήθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας όπου η ομάδα πλειοψηφίας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα, βάζοντας εικονικά εμπόδια, αποχωρώντας από την αίθουσα συνεδρίασης, μέχρι και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του υ.

Οι άδικες μηνύσεις όμως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά κατά των μελών της επιτροπής αγώνα Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού και η αυτόφωρη σύλληψη και προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου είναι κάτι το οποίο δυνάμωσε τη φωνή της επιτροπής και ξύπνησε τα δημοκρατικά ένστικτα των πολιτών.

Είναι πράξεις που θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου Βόλου.

Στο εξ' αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης πάνω από 180 πολίτες παρευρέθησαν και δήλωσαν ότι θέλουν να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα της καύσης σκουπιδιών και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επίσης το αίτημα υποβλήθηκε και από 17 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε και πλέον το θέμα θα ζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση.
Σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες και να προτείνουμε το όραμά μας για ανακύκλωση, επανάχρηση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες την Πέμπτη 16-11-2017 20:00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να οργανωθεί και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων που θα αποκλείει κάθε είδους καύση σκουπιδιών. Ας είμαστε όλοι παρόντες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση