Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Διακοπή σχολικών μαθημάτων λόγω σφοδρών καιρικών φαινομένων σε Βόλο-Ρήγα Φεραίο-Αλμυρό- Ν. Πήλιο και Σκιάθο
Διακοπή σχολικών μαθημάτων λόγω σφοδρών καιρικών φαινομένων σε Βόλο-Ρήγα Φεραίο-Αλμυρό- Ν. Πήλιο και Σκιάθο

Διακοπή σχολικών μαθημάτων λόγω σφοδρών καιρικών φαινομένων σε Βόλο-Ρήγα Φεραίο-Αλμυρό- Ν. Πήλιο και Σκιάθο

 

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, αύριο Δευτέρα 15-2-21, όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοες-παγετός-) και της επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί και τα ΚΔΑΠ.

Από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Χαράλαμπο Σταχτέα, υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία που με απόφαση δημάρχου θα αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες να φροντίσουν να ενημερωθούν έγκαιρα για το ωρολόγιο πρόγραμμα τηλεδιδασκαλίας και τους συνδέσμους (links) των μαθημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

Στον Δήμο Αλμυρού

Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού,  Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών κατά την προσέλευση ή αποχώρηση τους από αυτά, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού τη Δευτέρα 15/2, όπως και την Τρίτη 16/2/2021.

Στον Δήμο Ρήγα ου

Με απόφαση του δημάρχου Ρήγα ου Δημήτρη Νασίκα , την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς και οι Σταθμοί του Νομικού Προσώπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού, του χιονιού και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Στο Νότιο

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα παραπάνω προέκυψαν με απόφαση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου  Μιχ. Μιτζικού, εξαιτίας της εκδήλωσης ς, παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, συνθήκες οι οποίες καθιστούν
επικίνδυνη την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.

Τα μαθήματα δύνανται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών αρχών.

Στην Σκιάθο

Με απόφαση δημάρχου Σκιάθου,  Θοδωρή Τζούμα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010) τ. Α΄ «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα ».

2) Τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω χιονόπτωσης και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και την παραμονή στους σχολικούς χώρους

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας εισέρχεται από τις επόμενες ώρες και για μία περίπου εβδομάδα, σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις. Με βάση την για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε συνδυασμό με τον αερισμό των αιθουσών λόγω του κορωναϊού, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν, προκειμένου να προφυλάξουμε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς από επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Σταχτέα και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση