Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διακοπή για 1η Μαρτίου της δίκης με τους μαθητές που κατηγορούνταν πως κακοποίησαν συμμαθητή τους
Διακοπή για 1η Μαρτίου της δίκης με τους μαθητές που κατηγορούνταν πως κακοποίησαν συμμαθητή τους

Διακοπή για 1η Μαρτίου της δίκης με τους μαθητές που κατηγορούνταν πως κακοποίησαν συμμαθητή τους

Την 1η Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη των τριών μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, που τον Οκτώβριο του 2016 κατηγορούνταν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους, με αιχμηρό αντικείμενο σε δημοτικό σχολείο που βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Βόλου.

Η υπόθεση αναβίωσε χθες σε αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, όμως διακόπηκε για την 1η Μαρτίου 2019, καθώς οι δικηγόροι των μαθητών κατέθεσαν ένσταση για την διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο, χωρίς να υπάρχει αιτιολογικό.

Οι δικαστές αποφάσισαν να διακόψουν για την παραπάνω ημερομηνία, για να εξετάσουν εάν θα κάνουν δεκτή την ένσταση των συνηγόρων των παιδιών, που πρωτόδικα είχαν αθωωθεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, και ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση αθώωσής τους, ή αν θα συνεχιστεί η δίκη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δίκη, που είχε γίνει στο Βόλο κράτησε μισή μέρα, με την απόφαση να εκδίδεται στις 22:50 τη νύχτα!

Είχαν εξεταστεί επτά μάρτυρες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση και των τριών κατηγορούμενων μαθητών, που εκπροσωπήθηκαν διά των συνηγόρων τους, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από τους δικαστές, οι οποίοι αποφάσισαν ότι οι πράξεις που τους καταλογίζονταν δεν έγιναν.

Οι τρεις είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση,

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση