Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διακομματική ομάδα θα προτείνει η ΝΔ για αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση
Διακομματική ομάδα θα προτείνει η ΝΔ για αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Διακομματική ομάδα θα προτείνει η ΝΔ για αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Πρόταση για συγκρότηση εθνικής διακομματικής ομάδας η οποία θα διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, έχει έτοιμη η ΝΔ σύμφωνα με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρέθηκε σήμερα στη Μαγνησία.

Αρχικά ο κ. επισκέφτηκε τον όπου ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης του έδωσε ένα πιστό αντίγραφο πιστολιού του '21, ενώ επόμενος σταθμός του ήταν το Βελεστίνο όπου είχε συνάντηση με αγρότες και χαρακτήρισε υψηλή τη φορολογία για τον κλάδο.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στο ξενοδοχείο «Volos Palace», παρουσία στελεχών της ΝΔ απ' όλη τη Θεσσαλίας καθώς επίσης και τοπικών φορέων.

Στην του προς τους παραγωγικούς φορείς ο κ. δεσμεύτηκε ότι η νέα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα έχει απευθείας δι με τους φορείς, και πρόσθεσε ότι στις εκλογές του 2012 οι πολίτες ψήφισαν βάσει ενός πλαισίου που είχε ψηφιστεί το 2011 και γνώριζαν το πλαίσιο, το Γενάρη του 2015 η χώρα οδηγήθηκε εκβιαστικά σε εκλογές αλλά πάλι οι πολίτες γνώριζαν το πλαίσιο.

Ωστόσο τώρα η χώρα οδηγείται σε express εκλογές το πλαίσιο της οποίας δεν το γνωρίζουν οι πολίτες. «Οδηγούμαστε στις πιο κρίσιμες εκλογές χωρίς οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απαιτείται πολιτική σταθερότητα για να προχωρήσει η χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μετά από μια εκλογική μάχη υπάρχει ένα πεντάμηνο ωφελιμότητας και δημιουργίας εμπιστοσύνης, κλίμα το οποίο μετά το φετινό Πάσχα χάθηκε και η κατάσταση χειροτέρευε, σημειώνοντας την ανάγκη εξεύρεσης μιας διαδικασίας διακυβέρνησης.

Όπως ανέφερε «Είμαι υπέρ των συνεννοήσεων και των συνεργασιών» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συνεργαστεί ενώ πρόσθεσε: «Τον καλούμε να συνεργαστεί αν είμαστε πρώτο κόμματα. Υποχρεούται να μπει σε μια ομάδα διαπραγμάτευσης και κυβέρνησης ς. Η συνεργασία στις οικογένειες μεταξύ γονέων – παιδιών οδηγούν την οικογένεια μπροστά» κι έθεσε γι ακόμη μία φορά το δίλημμα αν οι πολίτες θέλουν μια μονοκομματική κυβέρνηση ή αν θέλουν μια συνεργασία δημοκρατικών παρατάξεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι το μνημόνιο έχει τρεις πυλώνες: τις μεταρρυθμίσεις, τα δημοσιονομικά και τα υφεσιακά μέτρα και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ενώ για τα δημοσιονομικά πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θέτει τους στόχους εσόδων τονίζοντας ότι η βασική διαφορά για τα δημοσιονομικά έγκειται στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι υπέρ της μείωσης των φόρων ενώ η αριστερά θέλει αύξηση φόρων

Μάλιστα υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αύξησε τους φόρους λόγω έκτακτων συνθηκών αλλά σταδιακά τους μείωσε. «Τα 7 δισ. που πήραμε τα ξαναρίξαμε στην αγορά. Προσπαθήσαμε να απεμπλέξουμε μεγάλα έργα».

Για τα υφεσιακά μέτρα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η ΝΔ μπορεί να συζητήσει με την Ευρώπη έτσι ώστε αυτά να γίνουν αναπτυξιακά κι όπως τόνισε «μόλις δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας πρέπει αμέσως να ξεκινήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις.

Έχουμε πρόθεση υλοποίησης στόχων, μέσω μεταρρυθμίσεων, σφιχτού προϋπολογισμού και δημιουργίας εθνικής διαομματικής ομάδας που θα ετοιμάσει σχέδιο ανάπτυξης της χώρας έτσι ώστε το επόμενο Πάσχα να πούμε στην Ευρώπη ότι έχουμε προχωρήσει. Αν δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης η οικονομία θα προχωρά με γεωμετρική πρόοδο».

Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσε στους αναποφάσιστους και σε όλους τους πολίτες να συγκρίνουν καθώς τα επιχειρήματα είναι υπέρ της ΝΔ, ωστόσο όπως υπογράμμισε «Εμείς θα καλπάζουμε σε ποσοστά αλλά δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί αλλά δουλειά. Επειδή βρίσκονται σε πανικό θα ρίξουν λάσπη. Αλλά εμείς τύπου Χαϊκάλη και Μητόπουλο δεν έχουμε. Εμείς θα χαμογελάμε για να διώξουμε την εθνική μελαγχολία. 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε, 21 Σεπτεμβρίου χαμογελάμε».

Μετά το πέρας της ς του ο κ. Μεϊμαράκης άκουσε τα προβλήματα-αιτήματα των παραγωγικών φορέων, ενώ αποχωρώντας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την διακομματική ομάδα και δήλωσε: «περιοδεύοντας στη Θεσσαλία και σε συνάντηση με δημάρχους και τις παραγωγικές τάξεις κι εξήγησα ότι η ΝΔ μπορεί με έναν σχεδιασμό να βοηθήσει, ώστε να βγούμε από την κρίση στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία έξι χρόνια.

Είναι πάρα πολύ δύσκολα και πάρα πολύ κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια και πρέπει να κινηθούμε με σύνεση, μετριοπάθεια, σύνθεση και να δούμε πώς θα έχουμε την εθνική ομάδα που θα μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση κι ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας, το οποίο μπορεί και πρέπει να παρουσιαστεί με λεπτομέρειες τόσο στο όσο και στη χώρα μας. Να συμφωνήσουν οι φορείς, οι πολιτικές δυνάμεις κι όλοι για να μπορέσουμε να δούμε το μας με ελπίδα και αισιοδοξία».

ND (3)ND (8)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση