Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαγραφή βουλευτών και παραιτήσεις στη συγκυβέρνηση
Διαγραφή βουλευτών και παραιτήσεις στη συγκυβέρνηση

Διαγραφή βουλευτών και παραιτήσεις στη συγκυβέρνηση

Mε τη διαγραφή δύο βουλευτών της συγκυβέρνησης (Παναγούλη-Νικολόπουλου) και την Σακελλαρίδη κατ' εντολή Αλέξη Τσίπρα σημαδεύτηκε η της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία με 153 ψήφους ενέκρινε το για το γ' «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ.€ και των 10 δισ. € για την ανακεφαλαιο των τραπεζών.

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επίσης τέθηκε εκτός της ΚΟ του κόμματος με απόφαση του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η αολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η και η . Στην , που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα μεταβεί την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον ενημερώσει για το ταξίδι στην Τουρκία, το προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.

πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση