Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαγωνισμός προμήθειας 13 ασθενοφόρων στην Κεντρική Ελλάδα
Διαγωνισμός προμήθειας 13 ασθενοφόρων στην Κεντρική Ελλάδα

Διαγωνισμός προμήθειας 13 ασθενοφόρων στην Κεντρική Ελλάδα

Διγωνισμός προμήθεις 13 ασθενοφόρων για τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο αναμένονται  τα πρώτα 10 ασθενοφόρα από τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση (143 πανελλαδικά) .
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος του Κώστας Καρακατσιανόπουλος ο οποίος παρέστη στην επίσημη τελετή παραλαβής του ασθενοφόρου που δώρισε η στο Νοσοκομείο και κατ' επέκταση στο , καθώς το Νοσοκομείο Βόλου δεν διαθέτει οδηγούς .
Στη σημερινή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου της στο ΕΚΑΒ παρέστη  ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επισήμανε ο κ. Καρατσιανόπουλος, “για μια υγεία που ήταν ανελέητα χτυπημένη από τα μνημόνια προς όφελος της ιδιωτικής υγείας, ένα ΕΚΑΒ με στόλο γηρασμένο, καθώς η τελευταία προμήθεια ασθενοφόρων είχε γίνει το 2004,  τέτοιου είδους δωρεές οι οποίες καταδεικνύουν και την αλληλεγγύη που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες ,είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη με πολύ μεγάλες προσπάθειες και παρά τις τριβές που υπήρχαν από ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, μπορέσαμε και πήραμε 90 ασθενοφόρα για τις 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Δυστυχώς  για λόγους δικαστικών εμπλοκών η Θεσσαλία δεν ήταν μέσα σε αυτή την προμήθεια”.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ  ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έλθουν τα ασθενοφόρα της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ σε συνεργασία με την τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την προμήθεια 13 ασθενοφόρων.
“Δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε να στήσουμε το σύστημα στα πόδια του και από ό,τι φαίνεται το δημόσιο σύστημα υγείας αρχίζει και ανασαίνει”.
Επίσης είπε ότι ο στόλος στη Μαγνησία έχει συντηρηθεί και όλα τα ασθενοφόρα είναι μάχιμα, μετά τα προτα που είχαν προκύψει τον Αύγουστο του 2017. Επιπλέον υπερθεμάτισε υπέρ της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα, τονίζοντας ότι έγιναν οικονομίες κλίμακος σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και απελευθερώθηκε προσωπικό για βγουν περισσότερες βάρδιες ασθενοφόρων.
Η διευθύντρια του , Βασιλική Αυγέρη τόνισε ότι το ΕΚΑΒ επικροτεί τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί “βοηθούν στο έργο μας, να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Τα ασθενοφόρα αυτά είναι υπερσύγχρονα, είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί είναι το εργαλείο μας. Οι διακομιδές γίνονται και με τα παλιά ασθενοφόρα τα οποία έχουμε επισκευάσει. Ελπίζω να είναι καλοτάξιδα και να μην έχουμε άσχημα περιστατικά”.
Τέλος ο του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος τόνισε ότι θα δύο αυτά οχήματα που δώρισε η ΕΒΟΛ, ένα στο Νοσοκομείο Βόλου και ένα στο Κ.Υ. Βελεστίνου θα βοηθήσουν εξαιρετικά στο πρόβλημα της διακομιδής ασθενών, δεδομένου ότι ο στόλος είναι παλιός και τώρα γίνεται προσπάθεια ανανέωσής του.
"Αλιεύοντας" την είδηση