Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διαγωνισμός για μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο
Διαγωνισμός για μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο

Διαγωνισμός για μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη μετατροπή του Εκθεσιακού (στο Πεδίον Άρεως) σε Συνεδριακό Κέντρο θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Βόλου.

Η συνολική εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε τέσσερις μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της ς, ενώ η όρων και η σύνταξη διακήρυξης του έργου, προϋπολογισμού 830.000 €, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την ερχόμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η δαπάνη των εργασιών είναι 490.000 €, τα γενικά έξοδα και το όφελος εργολάβου 88.290 €, η ανέρχεται σε 86.818 € και ο ΦΠΑ 9.187 €.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία, με το έργο αυτό γίνεται η μετατροπή του εκθεσιακού- αθλητικού κέντρου, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες κτιριακές για να διαμορφωθεί σε συνεδριακό και χώρο συνάθροισης κοινού, χωρητικότητας 2721 ατόμων.

Το – Αθλητικό Κέντρο/υμναστήριο Βόλου κατασκευάστηκε από το το 1991, σε οικόπεδο εμβαδού 3866μ2 και είναι κτίριο χαλύβδινης κατασκευής, ορθογωνίου σχήματος, διαστάσεων 37Χ57 μ. ύψους 10 μ. με συνολική επιφάνεια 2.382 μ2 και καλυπτόμενη επιφάνεια 2.116 μ2.

Με τις μετατροπές που θα γίνουν, το συνεδριακό κέντρο θα έχει χωρητικότητα 1997 άτομα στη αίθουσα του ισογείου, στο υφιστάμενο πατάρι 382 άτομα στην προσθήκη – επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή επιφάνειας 226 μ2 – 364 άτομα (η συνολική χωρητικότητα του συνεδριακού θα είναι 2721 άτομα).

Οι μετατροπής του κτιρίου που απαιτούνται είναι επιχρίσματα – μερεμέτια των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου, εξωτερικό βάψιμο των επιφανειών του κτιρίου, βερνικοχρωματισμοί του μεταλλικού σκελετού του κτιρίου, προσθήκη – επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή επιφάνειας 113 μ2 η κάθε μία σε επαφή με τις υφιστάμενες μεταλλικές σκάλες για να εξασφαλιστεί χώρος για 364 άτομα και αποξήλωση των τοιχοπετασμάτων (χωρίσματα) των υφισταμένων γραφείων στο υφιστάμενο πατάρι για να εξασφαλιστεί χώρος για 382 άτομα.

Στο συνεδριακό κέντρο θα γίνουν κατασκευές νέων χώρων υγιεινής στο ισόγειο και στο πατάρι αριστερά και δεξιά της εισόδου καθώς και ανακαίνιση των παλαιών χώρων υγιεινής στο ισόγειο, νέας τοιχοποιίας από γυψοσανίδα στο σημείο των υφιστάμενων μεταλλικών υποστυλωμάτων ώστε να διαχωριστεί ο χώρος εισόδου- φουαγιέ από το χώρο της αίθουσας κοινού, κατασκευή βάθρου από μεταλλικό σκελετό και επένδυση laminate ομιλητών-ψευδοροφής από γυψοσανίδα με τον απαραίτητο φωτισμό και κατασκευή – μετατροπή της εξωτερικής εισόδου με μεταλλικά πλαίσια (σύμφωνα με τη Στατική Μελέτη).

Ακόμη, θα γίνει αναμόρφωση του δαπέδου της εξωτερικής εισόδου, επένδυση της εξωτερικής όψης των τεγίδων του μεταλλικού σκελετού της οροφής στην πρόσοψη του κτιρίου από μεταλλικές περσίδες, επένδυση πλευρικών τοίχων της αίθουσας που η υφιστάμενη επένδυση των είναι από πλαστικό ραμποτέ από επιφάνειες γυψοσονίδας σε μεταλλικό σκελετό, βάψιμο των Εσωτερικών επιφανειών του κτιρίου όπου είναι απαραίτητο, βερνικοχρωματισμοί του μεταλλικού σκελετού της προσθήκης μεταλλικής κατασκευής παταριού και εξωτερικής εισόδου του κτιρίου, καθώς και αγορά – τοποθέτηση μοκέτας.

Τέλος, θα γίνουν οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές για την επισκευή και συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος κλιματισμού του Εκθεσιακού-Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Βόλου και θα συμπληρωθούν οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν, για να βελτιωθεί η απόδοσή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση