Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ
Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ

Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ

Την πό καιρό διαφαινόμενη ύπαρξη σοβαρού εσωκομματικού προβλήματος στον κατέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την ακρόαση των προτεινομένων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της .

Η διαδικασία, που διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες, αφενός εξελίχθηκε σε ένα είδος «ανάκρισης», ειδικά του κ. Λ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου, με τις κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου (ψήφισε «παρών») και (καταψήφισε) να επικεντρώνουν τα πυρά τους στο πρόσωπό του. Αφετέρου, σημαδεύτηκε από ένα ιδιαίτερης σοβαρότητας φραστικό μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του κ. Αλ. Μητρόπουλου, με τον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής να εκφράζει εντονότατη δυσφορία για τη «μετατροπή» της επιτροπής σε ένα είδος ανακριτικού γραφείου, με αφορμή ερωτήσεις όπως τι έκαναν οι τις ημέρες και τους μήνες του «μαύρου στην » (Κωνσταντοπούλου) ή αν ισχύουν «φήμες» πως μεταξύ δύο υποψηφίων υπάρχει –μέσω βάπτισης– «πνευματική συγγένεια» (Κωνσταντοπούλου – Μακρή).

Το πρόβλημα στο εσωτερικό του εκφράστηκε κυρίως με τους ακόλουθους τρόπους: Πρώτον, με τις έντονα επικριτικές τοποθετήσεις και τις αρνητικές ψήφους για τον κ. Ταγματάρχη –επιλογή του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά– από τις κ. Κωνσταντοπούλου και Μακρή. Δεύτερον, με την αντικατάσταση του βουλευτή κ. Θ. Πετράκου, που φερόταν αποφασισμένος να τον καταψηφίσει.

Η έκφραση ς της Επιτροπής, πάντως, βάσει του Κανονισμού δεν είναι καθοριστικής σημασίας και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πλειοψηφούν τα «ναι», ανακύπτει προφανώς πολιτικό ζήτημα για τον εκάστοτε υπουργό που θέτει τις επιλογές του στη γνωμοδοτικού χαρακτήρα έγκριση της Βουλής. Μια εξέλιξη, όμως, φάνηκε σχετικά εγκαίρως να διασφαλίζει πως σε επίπεδο συμβολικών ισορροπιών η κυβέρνηση θα εξασφάλιζε ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο: η αποχώρηση από τη συνεδρίαση δύο βουλευτών της Ν.Δ., του κ. Ευ. Μεϊμαράκη και της κ. Ολγας Κεφαλογιάννη, χωρίς να δηλώσουν , είχε ως αποτέλεσμα τα «ναι» (7) να ήταν, τελικά, περισσότερα των «όχι» (5), ενώ υπήρξαν και τρία «παρών».

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς προανήγγειλε ότι ο αριθμός αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι μικρότερος σε σχέση με σήμερα. «Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση