Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ
Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ

Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ

Την από καιρό διαφαινόμενη ύπαρξη σοβαρού εσωκομματικού προβλήματος στον ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ς με αντικείμενο την ακρόαση των προτεινομένων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της .

Η διαδικασία, που διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες, αφενός εξελίχθηκε σε ένα είδος «ανάκρισης», ειδικά του κ. Λ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου, με τις κ. Ζωή (ψήφισε «παρών») και Ραχήλ Μακρή (καταψήφισε) να επικεντρώνουν τα πυρά τους στο πρόσωπό του. Αφετέρου, σημαδεύτηκε από ένα ιδιαίτερης σοβαρότητας φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της ς και του κ. Αλ. Μητρόπουλου, με τον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής να εκφράζει εντονότατη δυσφορία για τη «μετατροπή» της επιτροπής σε ένα είδος ανακριτικού γραφείου, με αφορμή ερωτήσεις όπως τι έκαναν οι υποψήφιοι τις ημέρες και τους μήνες του «μαύρου στην » () ή αν ισχύουν «φήμες» πως μεταξύ δύο υποψηφίων υπάρχει –μέσω βάπτισης– «πνευματική συγγένεια» (Κωνσταντοπούλου – Μακρή).

Το πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε κυρίως με τους ακόλουθους τρόπους: Πρώτον, με τις έντονα επικριτικές τοποθετήσεις και τις αρνητικές ψήφους για τον κ. Ταγματάρχη – του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά– από τις κ. Κωνσταντοπούλου και Μακρή. Δεύτερον, με την αντικατάσταση του κ. Θ. Πετράκου, που φερόταν αποφασισμένος να τον καταψηφίσει.

Η έκφραση γνώμης της Επιτροπής, πάντως, βάσει του Κανονισμού δεν είναι καθοριστικής σημασίας και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πλειοψηφούν τα «ναι», ανακύπτει προφανώς πολιτικό ζήτημα για τον εκάστοτε υπουργό που θέτει τις επιλογές του στη γνωμοδοτικού χαρακτήρα της Βουλής. Μια εξέλιξη, όμως, φάνηκε σχετικά εγκαίρως να διασφαλίζει πως σε επίπεδο συμβολικών ισορροπιών η κυβέρνηση θα εξασφάλιζε ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο: η αποχώρηση από τη συνεδρίαση δύο βουλευτών της Ν.Δ., του κ. Ευ. Μεϊμαράκη και της κ. Ολγας Κεφαλογιάννη, χωρίς να δηλώσουν γνώμη, είχε ως αποτέλεσμα τα «ναι» (7) να ήταν, τελικά, περισσότερα των «όχι» (5), ενώ υπήρξαν και τρία «παρών».

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς προανήγγειλε ότι ο αριθμός αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι μικρότερος σε σχέση με σήμερα. «Η διαφημιστική έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση