Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαφορετικά τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο
Διαφορετικά τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο

Διαφορετικά τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο


Με ποστάσεις, μάσκες κι λίγους επισήμους, τιμήθηκε σήμερα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο.

Στις 11.00 το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσης των στεφάνων, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου, καθώς και ελικόπτερα από την πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την πόλη.

Πριν την από τις αρχές, ομάδα Βολιωτών ιππέων με τα άλογά τους, διέσχισαν την παραλία του Βόλου κρατώντας την Ελληνική σημαία και ευχήθηκαν χρόνια πολλά, ενώ όσοι βρίσκονταν στις καφετέριες της παραλίας τους χειροκρότησαν.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος ανέφερε: “Σήμερα είναι ένας σταθμός για την ιστορία της πατρίδας μας των νεώτερων χρόνων. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πατέρες, αδέρφια μας αντιστάθηκαν στον φασισμό, στον ναζισμό εκείνης της εποχής που ήθελε να υποτιμήσει την αξία του ανθρώπου, που ήθελε να φέρει ένα απαράδεκτο καθεστώς με τον ελληνικό κι ευρωπαϊκό πολιτισμό στον κόσμο.

Οι πατέρες μας έκαναν τον αγώνα αυτό έχοντας πίστη στο Χριστό την της Παναγίας και την αγάπη της πατρίδας και ενωμένοι. Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, γίνεται καθημερινά και στην πατρίδα μας και στην .

Ξέρουμε τα φαινόμενα του νεοφασισμού και νεοναζισμού που πρέπει να τα πολεμάμε με κάθε τρόπο γιατί εμείς πρέπει να κρατήσουμε τον πολιτισμό μας, τον πολιτισμό που ο ελληνοχριστιανισμός έχει φέρει στην .
Σήμερα δίνουμε μάχη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία κι αυτή η μάχη θέλει ενότητα. Γι' αυτό πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα και σωστά ο εορτασμός έγινε απλά και λιτά και ουσιαστικά γιατί έχουμε φροντίδα για τον κάθε άνθρωπο.
Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την υγεία και τη ζωή του και το κάνουμε και στην εκκλησία με όλες τις δυνάμεις.
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως πάντα”.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι η σημερινή είναι μια ιδιαίτερη επετειακή εκδήλωση, υπό συνθήκες Covid και ευχήθηκε του χρόνου να είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες και όλοι οι άνθρωποι να συμμετάσχουν και να χαρούν τον συμβολισμό αυτής της επετείου.

Μάλιστα, ευχήθηκε να παραμείνει η Μαγνησία στο «κίτρινο» της πανδημίας και να μη χρειαστεί να μπούμε σε νέες διαδικασίες, ενώ αναφερόμενη στις εκδηλώσεις, ανέφερε ότι “είναι συμβολική παρά ποτέ, όταν διακυβεύονται διάφορα στο Αιγαίο, όταν τα θαλάσσια σύνορα μετατρέπονται σε ρευστά σύνορα και με σεβασμό απέναντι σ' αυτό που κατόρθωσαν οι πρόγονοί μας να μας δώσουν, με σεβασμό απέναντι στο έθνος και σ' αυτό το κράτος που διαβιούμε, πρέπει να διατρανώσουμε αξίες, αρχές και να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας, συνέργειας και εθνικής συνοχής”.

Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Σαρ. Τυλιγαδάς, τόνισε: “Οι αρχές της περιοχής απότισαν φόρο τιμής στους προγόνους μας για το έπος που έγραψαν. Δίνουμε υπόσχεση ότι είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε έπος, όπου και όποτε χρειαστεί» και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Βολιώτες και όλους τους Έλληνες.

Ο πρύτανης του Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρης είπε ότι το Πανεπιστήμιο συμμετείχε στη σεμνή τελετή, λόγω των καταστάσεων, για να τιμήσει τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου 1940 που πολέμησαν, κράτησαν τα ιδεώδη της πατρίδας μας ψηλά και βοήθησαν στην ς της χώρας μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση