Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας
Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η νέα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος. Μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Κατά της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα τάχθηκε χθες, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνοντας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ό,τι απέμεινε από τον χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. «Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα, και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν», προσθέτει. Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα. Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ημερίδα του ΣΗΠΕ στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ - https://t.co/Z48dukN4bK -

  • Προγράμματα εκπαίδευσης στο (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - https://t.co/8Cb0nbHCIm -

  • Κων. Μαραβέγιας: Έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία της Ν.Δ. απέναντι σε εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών… - https://t.co/5jHYPEZhtT -

"Αλιεύοντας" την είδηση