Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας
Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί στη η νέα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στην Συντάγματος. Μισή ώρα νωρίτερα, στην , θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Κατά της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά τάχθηκε χθες, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνοντας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

«Από την των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων , προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ό,τι απέμεινε από τον χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. «Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα, και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν», προσθέτει. Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε . Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται , διαθεσιμότητες, , νέο σύστημα ς με μειώσεις μισθών».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση