Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας
Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά της συμφωνίας

Συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί στη η νέα δανειακή της Ελλάδας με τους θεσμούς. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος. Μισή νωρίτερα, στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί και η του ΠΑΜΕ.

Κατά της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα τάχθηκε χθες, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (), δηλώνοντας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ό,τι απέμεινε από τον χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης», αναφέρει η . «Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα, και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν», προσθέτει. Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και οι σταδιακά μετατρέπονται σε . Καταργούνται δημόσιες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση