Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου
Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου

Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου

Τις διαδικασίες για πιστοποίηση του ξεκίνησε η νέα διοίκηση του ιδρύματος, που συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει  να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσή τους, ώστε να μπορεί πλέον να λαμβάνει κρατική , κάτι που δεν συμβαίνει από το 2014.

Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση  με  την υφυπουργό Οικονομικών και με  τους βουλευτές και θα ζητηθεί να παρέμβουν ώστε να υπαχθεί το Ίδρυμα  σε ρύθμιση δόσεων, για οφειλές ύψους  224.000 € προς το ΙΚΑ και την Εφορία.

Ακόμη, η νέα διοίκηση, που δηλώνει ότι αφήνει πίσω το παρελθόν και βλέπει το μέλλον του ιδρύματος, ζητά εθελοντές και οικονομική ενίσχυση, ενώ ξεκίνησε τη διαδικασία ανακαίνισης των 10 κοιτώνων που υπάρχουν στο ίδρυμα με τη δράση «υιοθέτησε ένα δωμάτιο», που σημαίνει ότι την ανακαίνιση και τη συντήρηση των κοιτώνων θα αναλάβουν συμπολίτες που επιθυμούν.

Επιπλέον η διοίκηση του Ορφανοτροφείου προτίθεται να αναθέσει σε εταιρία την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος ώστε αφού ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία να εξετάσει την αξιοποίησή της.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου  σήμερα το πρωί  η διοίκηση του υπό τον πρόεδρο Κώστα και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κλαίρη Γεωργακλή.

Ο κ. επανέλαβε ότι το Ορφανοτροφείο κοιτά το μέλλον και όχι το παρελθόν και ζήτησε οι πολίτες να ενισχύσουν το ίδρυμα, ενώ τόνισε ότι η διαφορά σε σχέση με τα -έξοδα είναι ύψους 50.000 . « Είναι βραχνάς τα παλιά σε ΙΚΑ 125.000 και ΔΟΥ 99.000 » είπε χαρακτηριστικά.

Τα έξοδα του Ορφανοτροφείου αφορούν  μισθοδοσία προσωπικού, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ, , Φ..  και τηλεφωνία, ενώ όπως τόνισε ο κ. Θεοδώρου οποιαδήποτε παρέμβαση στο ίδρυμα από εδώ και στο εξής θα γίνεται μέσω χορηγιών ώστε να μην χρεωθεί περισσότερο το Ορφανοτροφείο.

Επίσης είπε ότι  έγινε συντήρηση του προαύλιου χώρου με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου και ότι οι κοιτώνες των παιδιών ανακαινίζονται εκ βάθρων και θα είναι έτοιμοι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος ο πρόεδρος εξήγησε  ότι  δεν υιοθετείται η λογική του ξεπουλήματος και πρόσθεσε ότι θα ανατεθεί σε εταιρεία η καταγραφή και αποτύπωση της περιουσίας  του ορφανοτροφείου και στη συνέχεια θα εξεταστεί η αξιοποίησή της.

Τέλος ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί το κίνημα του εθελοντισμού  και κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν το Ίδρυμα, ενώ για την διαβίωση των παιδι’ών είπε ότι σε συνεργασία με τον π. Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου χτίζουν από κοινού το Ορφανοτροφείου από την αρχή.

Η πρόεδρος της ΦΑΒ Κλαίρη Γεωργακλή αναφέρθηκε στη δράση υιοθετήστε  ένα δωμάτιο» , σημειώνοντας ότι οι κοιτώνες  ανακατασκευάζονται από τη ν αρχή  και ότι όποιος αναλάβει την ανακαίνιση ενός δωματίου θα πρέπει να συνεχίσει να το συντηρεί.

Επίσης είπε ότι ετοιμάζονται δράσεις ενόψει Χριστουγέννων ώστε να αποκομίσει κάποια το Ίδρυμα και κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να συνεισφέρει πληρώνοντας ένα μέρος των λογαριασμών ΔΕΚΟ του Ορφανοτροφείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση