Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου
Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου

Διαδικασίες πιστοποίησης του Ορφανοτροφείου Βόλου

Τις διαδικασίες για πιστοποίηση του υ Βόλου ξεκίνησε η νέα του ιδρύματος, που συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει  να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσή τους, ώστε να μπορεί πλέον να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση , κάτι που δεν συμβαίνει από το 2014.

Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση  με  την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και με  τους βουλευτές και θα ζητηθεί να παρέμβουν ώστε να υπαχθεί το Ίδρυμα  σε ρύθμιση 100 δόσεων, για οφειλές ύψους  224.000 € προς το ΙΚΑ και την Εφορία.

Ακόμη, η νέα , που δηλώνει ότι αφήνει πίσω το παρελθόν και βλέπει το μέλλον του ιδρύματος, ζητά εθελοντές και οικονομική ενίσχυση, ενώ ξεκίνησε τη διαδικασία ανακαίνισης των 10 κοιτώνων που υπάρχουν στο ίδρυμα με τη δράση «υιοθέτησε ένα δωο», που σημαίνει ότι την ανακαίνιση και τη συντήρηση των κοιτώνων θα αναλάβουν συμπολίτες που επιθυμούν.

Επιπλέον η διοίκηση του υ προτίθεται να αναθέσει σε εταιρία την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος ώστε αφού ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία να εξετάσει την αξιοποίησή της.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου  σήμερα το πρωί  η διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου υπό τον πρόεδρο Κώστα και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κλαίρη Γεωργακλή.

Ο κ. επανέλαβε ότι το Ορφανοτροφείο κοιτά το μέλλον και όχι το παρελθόν και ζήτησε οι πολίτες να ενισχύσουν το ίδρυμα, ενώ τόνισε ότι η διαφορά σε σχέση με τα έσοδα-έξοδα είναι ύψους 50.000 ευρώ. « Είναι βραχνάς τα παλιά χρέη σε ΙΚΑ 125.000 ευρώ και ΔΟΥ 99.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Τα έξοδα του Ορφανοτροφείου αφορούν  μισθοδοσία προσωπικού, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ, , Φ.Α.  και τηλεφωνία, ενώ όπως τόνισε ο κ. Θεοδώρου οποιαδήποτε παρέμβαση στο ίδρυμα από εδώ και στο εξής θα γίνεται μέσω χορηγιών ώστε να μην χρεωθεί περισσότερο το Ορφανοτροφείο.

Επίσης είπε ότι  έγινε συντήρηση του προαύλιου χώρου με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου και ότι οι κοιτώνες των παιδιών ανακαινίζονται εκ βάθρων και θα είναι έτοιμοι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος ο πρόεδρος εξήγησε  ότι  δεν υιοθετείται η λογική του ξεπουλήματος και πρόσθεσε ότι θα ανατεθεί σε εταιρεία η καταγραφή και αποτύπωση της περιουσίας  του ορφανοτροφείου και στη συνέχεια θα εξεταστεί η αξιοποίησή της.

Τέλος ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί το κίνημα του εθελοντισμού  και κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν το Ίδρυμα, ενώ για την διαβίωση των παιδι'ών είπε ότι σε με τον π. Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου χτίζουν από κοινού το Ορφανοτροφείου από την αρχή.

Η πρόεδρος της ΦΑΒ Κλαίρη Γεωργακλή αναφέρθηκε στη δράση υιοθετήστε  ένα δωο» , σημειώνοντας ότι οι κοιτώνες  ανακατασκευάζονται από τη ν αρχή  και ότι όποιος αναλάβει την ανακαίνιση ενός δωματίου θα πρέπει να συνεχίσει να το συντηρεί.

Επίσης είπε ότι ετοιμάζονται δράσεις ενόψει Χριστουγέννων ώστε να αποκομίσει κάποια έσοδα το Ίδρυμα και κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να συνεισφέρει πληρώνοντας ένα μέρος των λογαριασμών ΔΕΚΟ του Ορφανοτροφείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση