Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαχρονικό το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 για τη χώρα
Διαχρονικό το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 για τη χώρα

Διαχρονικό το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 για τη χώρα

Mε κάθε επισημότητα όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί η στεφάνων από εκπροσώπους συλλόγων και μαθητές στο στην παραλία του Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στο διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη λέγοντας πως είναι το μήνυμα της ανεξαρτησίας της απελευθέρωσης από οποιαδήποτε μορφή καταδυνάστευσης είναι ένα μήνυμα που εμπερικλείει την ελληνική ιδιοσυγκρασία την ιδιότητα του ελληνικού έθνους να μην υφίσταται ζυγό ακόμη κι αν αυτός θεωρείται δεδομένος για πολλά χρόνια.

Όπως τόνισε η ημερομηνία που όρισε η Φιλική εταιρεία θα πρέπει να γίνει σταθμός στο μυαλό κάθε Έλληνα κι ένας δίαυλος ζωής για να μην ξαναζήσει το έθνος ανάλογα φαινόμενα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος σημείωσε ότι με τη σημερινή στεφάνων με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον μαθητών της Πρωτοβάθμιας αποτίουν τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που διέθεσαν ότι πολυτιμότερο είχαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας.

Τόνισε ότι οι ήρωες της Επανάστασης αποτελούν φάρο κι επόμενες γενιές για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Με τη σειρά της η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρ. Φασουράκη ανέφερε ότι θα παρελάσουν 22 πολιτιστικοί σύλλογοι 25 σχολεία Α’ Βάθμιας, 18 Γυμνάσια και Λύκεια, πέντε τμήματα οδηγών και πέντε προσκόπων, συνολικά περίπου 2.500 άτομα.

Σημειώνεται πως στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων την προσεχή Δευτέρα με την καθιερωμένη παρέλαση στη παραλία του Βόλου στις 11:30 την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση