Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δεύτερος γύρος κρατικών δανείων ύψους 1,4 δισ.
Δεύτερος γύρος κρατικών δανείων ύψους 1,4 δισ.

Δεύτερος γύρος κρατικών δανείων ύψους 1,4 δισ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (το αργότερο) θα μπορούν να υποβάλλλουν αίτηση ένταξης στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και αυτοαπασχολούμενοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στη δεύτερη φάση μπορούν να συμμετάσχουν ατομικές που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα. Το οικονομικό επιτελείο ανοίγει την περίμετρο των δικαιούχων, με τον υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι επιχειρείται να γίνουν αποδεκτές και ατομικές , αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να έχουν ταμειακή μηχανή.

Το νέο κρατικό δάνειο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, αφού θα ενσωματώνονται πλέον στοιχεία μείωσης τζίρου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Η δεύτερη φάση (συνολικού ύψους 1,4 δισ. ) θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά τον πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, υπό την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο θα επιβεβαιώνουν τη του τζίρου τους. Ωστόσο, από το που θα προκύπτει ότι δικαιούνται θα αφαιρείται το που έχουν ήδη λάβει. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών:

• Η ηλεκτρονική θα ανοίξει μέχρι τις 15 Ιουνίου και τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους έως τις αρχές Ιουλίου.

• Το μέτρο αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία μείωσης τζίρου και Απριλίου και Μαΐου.

• Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Εξετάζεται η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρειάζεται στήριξη.

• Θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά τον πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, υπό την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο θα επιβεβαιώνουν τη του τζίρου τους, αλλά από το που θα δικαιούνται θα αφαιρείται το που έχουν ήδη λάβει. Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση εντάχθηκαν 51.500 επιχειρήσεις, στις οποίες πιστώθηκαν ποσά συνολικού ύψους 580 εκατ. , δηλαδή –κατά μέσον όρο– περίπου 11.000 ανά επιχείρηση.

Από αυτές, 7.437 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζομένους, 29.664 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 5 εργαζομένους και 11.211 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6 έως 20 εργαζομένους. Δηλαδή, το 58% του συνόλου των επιχειρήσεων που έλαβε το κρατικό δάνειο διαθέτει από 1 έως 5 εργαζομένους και το 94% μέχρι 20 εργαζομένους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

  • Νέο Δ.Σ. στον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Μαγνησίας - https://t.co/ekYfMZBinF… -

"Αλιεύοντας" την είδηση