Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΔΕΥΑΜΒ: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για τις κατασχέσεις λογαριασμών
ΔΕΥΑΜΒ: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για τις κατασχέσεις λογαριασμών

ΔΕΥΑΜΒ: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για τις κατασχέσεις λογαριασμών

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά του πρώην προέδρου της Αριστείδη Σαββάκη, κατά της και της Τράπεζας Πειραιώς, αναφορικά με την κατάσχεση χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης, προς όφελος της .

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββάκης κατέθεσε τη στις 14 Αυγούστου και με αφορμή αυτή, διατάχθηκε εξέταση από τον εισαγγελέα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Πταισματο ο οποίος καλείται να διερευνήσει εάν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και τα δύο σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και την περίπτωση παράβασης του νόμου περί κατάχρασης δημοσίου χρήματος.

Αρχικά σε πρώτο στάδιο θα ληφθούν καταθέσεις από τον πρώην πρόεδρο της , αλλά και από τους μάρτυρες που θα προτείνει ο ίδιος και στη συνέχεια ο φάκελος θα συμπληρωθεί με ανωμοτί κατάθεση των εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Να τονιστεί ότι η εξέταση έχει να κάνει μόνο με τη κατάσχεση λογαριασμών της επιχείρησης από τη Τράπεζα Πειραιώς, για λογαριασμό της ΕΡΓΗΛ ύψους 1,4 εκ. ευρώ και δεν αφορά την άλλη περίπτωση κατάσχεσης από τη EUROBANK που ακολούθησε, καθώς δεν έγινε από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ.

Το τελευταίο περιστατικό είναι ένα ακόμα “επεισόδιο στο σίριαλ” της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και της ΕΡΓΗΛ, καθώς η εταιρία που είχε αναλάβει το έργο της ύδρευσης του Βόλου με απόφαση του Εφετείου Λάρισας, δικαιώθηκε και διεκδικεί το μεγάλο των 9.209.822,94 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση