Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αίτηση χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΜΒ για εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης
Αίτηση χρηματοδότησης της  ΔΕΥΑΜΒ για εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης

Αίτηση χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΜΒ για εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης

Αίτηση χρηματοδότησης θα καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ς 2014-2020 για το έργο “Εκσυγχρονισμός , Ζωνοποίηση και Αυτοματοποίηση του Εσωτερικού Δικτύου ΎΔρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνία για την ελαχιστοποίηση των διαρροών και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού”, συνολικού προϋπολογισμού 13.400.000 ευρώ πλέον .

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα ομόφωνα το Δ.Σ. της επιχείρησης σε έκτακτη συνεδρίαση, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε και η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, όρων ς και τρόπου εκτέλεσης του προαναφερόμενου έργου με ανοιχτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Τη μελέτη εκπόνησαν οι της ΔΕΥΑΜΒ που έλαβαν τα εύσημα του προέδρου του Δ.Σ. Απόστολου Γαλάτη που χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό και εκτίμησε ότι θα τύχει χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στο έργο ο τεχνικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κανταρντζής, ανέφερε ότι αφορά στην αντικατάσταση 85.000 μέτρων αγωγών ύδρευσης στο Κέντρο του Βόλου που οριοθετείται μεταξύ των οδών , Αναλήψεως, Φιλιππίδη και το οποίο θα χωριστεί σε 14 ζώνες ελέγχου και στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε μήκος 40.000 μέτρων και τέσσερις ζώνες ελέγχου και αναβάθμιση του κέντρου ελέγχου, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, μεταξύ των οδών Βυζαντίου, Παπαρήγα, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά, Παρασκευοπούλου και Καραμπατζάκη.

Ο ίδιος είπε ότι οι διαρροές στα εν λόγω κομμάτια του δικτύου ξεπερνούν το 40% , γεγονός που έχει αντίκτυπο, πέρα από την ποσότητα και στην ποιότητα του νερού.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών, σε σχέση με την επιλεξιμότητα των δαπανών, αναλύεται ως εξής: 10.777.184,50Ε πλέον επιλέξιμη δαπάνη και 2.622.815,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ ως μη επιλέξιμη δαπάνη, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Tέλος η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε ως αβάσιμη σύμφωνα με το νόμο, την προσφυγή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” στο Βόλου κατά την απόφασης τους Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου 923/2015 που αφορούσε στην έγκριση των τελών άρδευσης. Όπως αναφέρει κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον. Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης στη σημερινή συνεδρίαση ενώ ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Αντ. Ξηρός επισήμανε ότι ορθώς η υπηρεσία πολύ σωστά προχώρησε και στον Κανονισμό Άρδευσης και στην επιβολή τελών. Επιπλέον ανέφερε ότι από το Τμήμα Άρδευσης της επιχείρησης έχουν ζητηθεί στοιχεία για το τι συμβαίνει στις τοπικές κοινότητες, όπου κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτοδιαχείριση και στα αλλά και στα χρήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης ζήτησε η επιχείρηση να εκδώσει ένα δελτίο τύπου με τα στοιχεία για τα που έχουν γίνει στις περιφερειακές ενότητες για την ύδρευση και άρδευση και τι έσοδα υπάρχουν για να σταματήσει η παραφιλολογία για υψηλά τέλη ύδρευσης και άρδευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση