Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΔΕΥΑΜΒ: Δεν είναι των ΕΕΛ το ρυπαντικό φορτίο στον Παγασητικό
ΔΕΥΑΜΒ: Δεν είναι των ΕΕΛ το ρυπαντικό φορτίο στον Παγασητικό

ΔΕΥΑΜΒ: Δεν είναι των ΕΕΛ το ρυπαντικό φορτίο στον Παγασητικό

“Οι κηλίδες περιέχουν ρυπντικό φορτίο, του οποίου τ χαρακτηριστικά δεν σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά του αστικού λύματος, που φθάνει στον βιολογικό προς επεξεργασία”. Αυτό τονίζεται απο την ΜΒ  σχετικά με το φαινόμενο εμφάνισης κηλίδας στο θαλάσσιο χώρο του εμπορικού λιμένος.

Επίσης η ΜΒ ενημερώνει τους , ότι:

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης (03-04-) για την οποία ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, προέβη σε μία σειρά ενεργειών, όπως δειγματοληψίες, αναλύσεις και ελέγχους του δικτύου ομβρίων που καταλήγει στον χώρο εμφάνισης του φαινόμενου. Από τα ως τ συμπεράσματα προκύπτει ότι:

-Από τον μακροσκοπικό έλεγχο του δικτύου ομβρίων που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της 12ης Απριλίου, δεν διαπιστώθηκε η όποια ροή, ώστε να προσδιορίζεται τυχόν του σημείου ρύπανσης. Παρά το γεγονός αυτό έχει ληφθεί σειρά δειγμάτων από φρεάτια ομβρίων προκειμένου να ελεγχθεί αν τυχόν διήλθε από το δίκτυο ομβρίων ρυπαντικό φορτίο.

-Από δείγμα που λήφθηκε από στάσιμα , στην περιοχή του σκραπ, προέκυψε ότι το στάσιμο νερό, που ήταν θαλάσσιο, ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Συγκεκριμένα περιείχε 18 mg/l αμμωνιακό άζωτο, γεγονός που προξενεί ερωτηματικά για την προέλευσή του.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι κηλίδες ουδεμία σχέση έχουν με την λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, τα αντλιοστάσια ακαθάρτων και τις ΕΕΛ, για τη λειτουργία των οποίων τονίζεται ότι ανακάμπτει με σταθερό ρυθμό και ήδη η εκροή στην παράμετρο του αμμωνιακού αζώτου έχει υποχωρήσει στα 12 mg/l, από 29 mg/l, που ήταν στις αρχές Μάρτη.

Τέλος σημειώνεται πως  επιπλέον, ότι όπως και μέχρι σήμερα, οι της ΔΕΥΑΜΒ αποτελούν συνεπή αρωγό των αρχών για τον εντοπισμό περιβαλλοντικών παραβάσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση