Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου
Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Σε κοινή δήλωση για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα,με τη διακριτική ονομασία “Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός” προέβησαν ο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων (Vnesheconombank-VEB)» της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ,οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Χαιρέτισαν τη σύσταση της νέας Μεικτής Εταιρείας (Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) για την άμεση υλοποίηση του «ΝΕΑ»,με την συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών),της VEB Capital και της “Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ – ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.”,μιας νέας εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου,με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, και με σκοπό την και συμμετοχή σε αγωγών φυσικού αερίου και άλλα υποδομών,για την οικονομική ανάπτυξη.

Επισήμαναν ότι η νέα Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του «ΝΕΑ» και θα έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, , κατασκευή, λειτουργία και του Έργου που θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργικότητά του.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση