Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου
Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Δέσμευση Ελλάδας–Ρωσίας για τη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Σε κοινή δήλωση γι την νάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου στην ,με τη δια ονομασία “Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός” προέβησαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων (Vnesheconombank-VEB)» της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ,οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας ς.

Χαιρέτισαν τη σύσταση της νέας Μεικτής Εταιρείας (Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) για την άμεση υλοποίηση του «ΝΕΑ»,με την συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών),της VEB Capital και της “Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ – ΔΝΕ Α.Ε.”,μιας νέας εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου,με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, και με σκοπό την και συμμετοχή σε επενδύσεις αγωγών φυσικού αερίου και άλλα έργα υποδομών,για την οικονομική .

Επισήμαναν ότι η νέα Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του «ΝΕΑ» και θα έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και του Έργου που θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργικότητά του.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση