Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Απόλυτη σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου
Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Απόλυτη σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Απόλυτη σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, συνντήθηκε σήμερ το πρωί στη Λευκωσία ο , ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Η ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και διεξήχθη σε κλίμα εγκαρδιότητας, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την απόλυτη σύμπλευση μεταξύ τους, τη διαρκή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία, όπως σημειώνουν . Παρατηρούν, μάλιστα, πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν τακτική συνεργασία, καθώς είναι ήδη η δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντησή τους μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως επισημαίνεται, οι Δένδιας και Χριστοδουλίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Κυπριακό, ενόψει και της ς στις 9 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή και .

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών ς και Κύπρου συζήτησαν για τις τριμερείς συνεργασίες οι οποίες, όπως σημείωσαν από κοινού, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο πλέγμα συνεργασίας με τις χώρες της περιφέρειας. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στην με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στη Λευκωσία προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση