Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν βρέθηκε τελικά ο ένοχος που με κάρτα κλώνο χρέωσε άτυχο Βολιώτη με αγορές 1.200€
Δεν βρέθηκε τελικά ο ένοχος που με κάρτα κλώνο χρέωσε άτυχο Βολιώτη με αγορές 1.200€

Δεν βρέθηκε τελικά ο ένοχος που με κάρτα κλώνο χρέωσε άτυχο Βολιώτη με αγορές 1.200€

Φαίνονταν πως είχε κάνει αγορές σε Αγγλία, αλλία και ΗΠΑ σε διάστημα 20 λεπτών!

Δεν καξε πουθενά τελικώς η προκαταρκτική που είχε ξεκινήσει ο Εισαγγελέας τον περασμένο Ιούνιο, καθώς δεν εντοπίστηκε ο δράστης που δημιουργώντας κάρτα κλώνο, πραγματοποίησε αγορές διαφόρων προϊόντων σε Αγγλία, αλλία και ΗΠΑ, σε διάστημα μόλις 20 λεπτών, χρεώνοντας με 1.200€, την κάρτα ενός άτυχου Βολιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο χάκερ που φέσωσε την του συμπολίτη με 1.200€, καθώς οι απέβησαν άκαρπες, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο η τράπεζα κάλυψε τη χασούρα, αναγνωρίζοντας πως δεν έφερε κάποια ευθύνη για το γεγονός.

Είναι σύνηθες φαινόμενο χάκερς από χώρες της Ανατολικής ς, και όχι μόνο, να κατορθώνουν να κλέψουν στοιχεία ανυποψίαστων ιδιοκτητών πιστωτικών, δημιουργώντας κάρτες κλώνους και στη συνέχεια να πραγματοποιούν αγορές, χρεώνοντας το θύμα της απάτης.

Υπενθυμίζεται πως στα Ιουνίου, η Εισαγγελία του Βόλου είχε διατάξει τη δι προκαταρτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Βολιώτης χρεώθηκε με αγορές συνολικού ποσού 1200 € με αγορές διαφόρων προϊόντων που έγιναν στην Αγγλία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, σε διάστημα 20 λεπτών ενός απογεύματος!

Αφού συνήλθε από αρχικό σοκ, μετέβη στην τράπεζα όπου απέδειξε ότι το συγκεκριμένο απόγευμα βρισκόταν σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει αγορές, ενώ έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων για απάτη.

Τελικά η τράπεζα δέχτηκε το επιχείρημά του, δεν τον επιβάρυνε οικονομικά και ανέλαβε το θέμα η ίδια, που ζήτησε τη δίωξη του δράστη ή των δραστών, ενώ ο ίδιος, αφού δεν χρεώθηκε, απέσυρε τη μήνυση. Ωστόσο, με απαίτηση της, διατάχτηκε προκαταρκτική.

Μέχρι σήμερα οι μεταξύ διαφορετικών κρατών ήταν δύσκολες και απαιτούσαν αρκετούς μήνες, μέσω της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας που η εφαρμόζει από το 2017, μεταξύ των χωρών της συμφωνίας Segen.

Οι διαδικασίες έρευνας είναι πολύ ευκολότερες πλέον και ήδη εντοπίστηκαν οι πάροχοι τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν για τις συναλλαγές, ενώ εντοπίστηκαν και οι IP (ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι αγορές.

Σημειώνεται ότι οι αγορές που έγιναν με τα στοιχεία της κάρτας του συμπολίτη, είχαν να κάνουν μ' ένα αθλητικό τζάκετ αξίας 800 € και άλλες μικροαγορές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση