Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν θέλει εκλογές το Πασοκ
Δεν θέλει εκλογές το Πασοκ

Δεν θέλει εκλογές το Πασοκ

“Η αστάθεια, τροφοδοτεί την οικονομική αστάθεια” σύθμφβωνα με τον ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Ν. Ανδρουλάκη,ο οποίος μίλησε στον Βόλο σε εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ς με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης: Κρίση και Προσφυγικό».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι τυχόν εκλογές θα οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια, κάτι το οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί, προσθέτοντας ότι από τη σημερινή Βουλή αν δεν έχει την πλειοψηφία, μπορεί να βγει μια νέα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος σε επίκαιρα ευρωπαϊκά ζητήματα όπως το Brexit, οι εκλογές στην Ισπανία και στην Ιταλία, ανέφερε ότι ενδυναμώνονται κινήματα αντιευρωπαϊκά κι αυτές οι διαδικασίες είναι διαιρετικές. «Υπάρχουν ανοιχτά οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα όπως το θέμα της Ρωσίας. Η σοσιαλοδημοκρατία πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν φωνές που απαξιώνουν την δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έχουμε μια κυβέρνηση που έκανε μεγάλη στροφή. Σε τρεις εκλογικές διαδικασίες άλλα είπε κι άλλα έκανε. Αυτά τα μέτρα δεν είναι ηπιότερα, αλλά χειρότερα. Φέρνουν δημοσιονομικό κόφτη που θα λειτουργεί ερήμην της πολιτείας. Είναι πλέον θέμα δημοκρατίας. Βλέπουμε μια απόλυτη απογοήτευση. Εμείς λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική. Θα μπορούμε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά και να τρέξει περισσότερο το θέμα με το ».

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι πριν τον κόφτη η κατάσταση θα είναι μη διαχειρίσιμη δημοσιονομικά και ο κ. Τσίπρας θα αποδράσει, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής το 2009 και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές αντίρροπες» και συνέχισε «Η Ευρώπη δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες που είχε στο παρελθόν». Επίσης έκανε λόγο για πολιτική απάτη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σταθεροποιείται για λίγο πολιτικά, για να προχωρήσει σε μειώσεις το και 2017.
Όσον αφορά στη Θεσσαλία, επεσήμανε ότι έχει παραγωγικούς τομείς, ωστόσο με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητα στον πρωτογενή τομέα.

Για το αν είναι έτοιμο το ΠΑΣΟΚ για εκλογές, μετά και τις δηλώσεις από πλευράς ΝΔ, που ζητά εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έβαλε μυαλό ούτε από το παράδειγμα Σαμαρά, ούτε από το παράδειγμα Τσίπρα. Θα πάμε σε πολιτική αστάθεια και δεν το θέλουμε. Με τη σημερινή Βουλή αν δεν έχει την πλειοψηφία, μπορεί να βγει νέα κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι η πολιτική αστάθεια, τροφοδοτεί την οικονομική αστάθεια».

Όσον αφορά στην συνταγματική , τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, να γίνει ο εκλογικό Νόμος πιο αναλογικός, να «σπάσουν» οι μεγάλες περιφέρειες, που το ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων, αλλά όλα αυτά μέσα από σοβαρή δημόσια συζήτηση. «Με όσους φθηνής προπαγάνδας και τον κ. Καμμένο να παριστάνει τον «μπόγια» του κ. Τσίπρα εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δήλωσε ότι δεν έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Συρία. Όπως είπε «Θα είναι μόνιμο φαινόμενο κι εκτεταμένο τις επόμενες δεκαετίες. Το 80% του ΑΕΠ της Λιβύης είναι από ην διακίνηση προσφύγων. Τώρα γίνονται κάποιες κινήσει που ευελπιστούμε να έχουν θετικά αποτελέσματα. Η συμφωνία με τον στην ουσία δεν υπάρχει. Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκα για έκλεισαν τα σύνορα βόρεια». Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επαναγκατάσταση των 60.000 προσφύγουν που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και για όσους δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ασύλου να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή εκδήλωση ήταν η τελευταία νομαρχιακή συνέλευση πριν τις εσωκομματικές εκλογές περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ στις 26 Ιουνίου.

Η Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ς Μαρία Γίτση ανέφερε ότι στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές περιφερειακών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ με οργάνωση, διαφάνεια και ανοιχτό κάλεσμα, τονίζοντας ότι η σημερινή Νομαρχιακή Συνέλευση είναι η τελευταία.

Στις εκλογές της 26ης Ιουνίου, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, για Νομαρχιακή Επιτροπή καταστατικού και πιστοποίηση, Νομαρχιακή Επιτροπή Ελέγχου και Συντονιστικές Επιτροπές Δημοτικών Οργανώσεων.

Η κα. Γίτση ανέφερε ότι στα μητρώα του κόμματα, τα οποία ανανεώθηκαν μετά το Συνέδριο είναι εγγεγραμμένα περί στα 870 μέλη .

Οι υποψηφιότητες θα κλείσουν στις 22 Ιουνίου και σε αυτές τις εκλογές η 11μελής Νομαρχιακή Επιτροπή που θα εκλεγεί θα αναδείξει και θα εκλέξει τον Γραμματέα ενώ στόχος είναι να στηθούν και δημοτικές οργανώσεις, οι οποίες τυπικά υφίστανται αλλά έχουν ατονήσει.

Κάλπες θα στηθούν, στα γραφεία της Ν.Ε. στο Βόλο, στον Αλμυρό, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή και στα νησιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση