Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Κέντρο Πηλίου (στη θέση , Χάνια) δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν, καθώς το χιόνι που έπεσε κατά τη των τελευταίων ημερών δεν επαρκεί προκειμένου να υποστηρίξει ασφαλή διεξαγωγή χιονοδρομίας.

Το μεγαλύτερο ύψος χιονιού στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι μόλις 40 εκ. ενώ σε χαμηλότερα σημεία είναι κατά πολύ μικρότερο. Κατά τη διαδικασία δε της επίστρωσης το ύψος μειώνεται περαιτέρω με να τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τους σκιέρ, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες που υπάρχει της θερμοκρασίας το χιόνι ρευστοποιείται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη που το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε το 1 μέτρο, κατά την 3η ημέρα λειτουργίας του Κέντρου στα χαμηλότερα σημεία των πιστών το χώμα σχεδόν φαινόταν, ενώ τα χιονοπέδιλα των σκιέρ υπέστησαν από την επαφή με το έδαφος, πέδιλα τα οποία αντικαταστάθηκαν με ευθύνη της εταιρείας Κενταύρων Όρος.

Πρώτη απ’ όλους η επιθυμεί την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου που ενισχύει τους δείκτες χειμερινού τουρισμού στην περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται κι απ’ το γεγονός ότι μόνον η μεριμνά για την καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς είναι ο μόνος που διενεργεί ετήσιες και πενταετείς ενέργειες συντήρησής του, καλύπτοντας παράλληλα και τα υψηλά λειτουργικά του έξοδα.

Με την ασφάλεια των πολιτών να προέχει λοιπόν, επί του παρόντος κρίνεται επισφαλής η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών συνθηκών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την λειτουργία του, αν και οι σχετικές προγνώσεις καιρού αναφέρουν ότι η τρέχουσα ασθενής χιονόπτωση αναμένεται να τερματιστεί μέχρι το αργότερο απόψε το βράδυ (Τετάρτης).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση