Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου (στη θέση Αγριόλευκες, Χάνια) δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν, καθώς το χιόνι που έπεσε κατά τη των τελευταίων ημερών δεν επαρκεί προκειμένου να υποστηρίξει ασφαλή διεξαγωγή χιονοδρομίας.

Το μεγαλύτερο ύψος χιονιού στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι μόλις 40 εκ. ενώ σε χαμηλότερα σημεία είναι κατά πολύ μικρότερο. Κατά τη διαδικασία δε της επίστρωσης το ύψος μειώνεται περαιτέρω με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τους σκιέρ, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες που υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας το χιόνι ρευστοποιείται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη που το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε το 1 μέτρο, κατά την 3η ημέρα λειτουργίας του Κέντρου στα χαμηλότερα σημεία των πιστών το χώμα σχεδόν φαινόταν, ενώ τα χιονοπέδιλα των σκιέρ υπέστησαν φθορές από την επαφή με το έδαφος, πέδιλα τα οποία αντικαταστάθηκαν με ευθύνη της εταιρείας Κενταύρων Όρος.

Πρώτη απ’ όλους η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου που ενισχύει τους δείκτες χειμερινού τουρισμού στην περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται κι απ’ το γεγονός ότι μόνον η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεριμνά για την καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς είναι ο μόνος που διενεργεί ετήσιες και πενταετείς ενέργειες συντήρησής του, καλύπτοντας παράλληλα και τα υψηλά λειτουργικά του έξοδα.

Με την των πολιτών να προέχει λοιπόν, επί του παρόντος κρίνεται επισφαλής η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών συνθηκών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την λειτουργία του, αν και οι σχετικές προγνώσεις καιρού αναφέρουν ότι η τρέχουσα ασθενής αναμένεται να τερματιστεί μέχρι το αργότερο απόψε το βράδυ (Τετάρτης).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση