Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν θα «κουρεύονται» τα χρέη οφειλετών αν υπάρχει περιουσία
Δεν θα «κουρεύονται» τα χρέη οφειλετών αν υπάρχει περιουσία

Δεν θα «κουρεύονται» τα χρέη οφειλετών αν υπάρχει περιουσία

Η κατοχή περιουσιακών στοιχείων από τον οφειλέτη ή τον συνοφειλέτη είναι το βασικό κριτήριο για το «κούρεμα» της κύριας οφειλής για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Στην περιουσία δεν θα συνυπολογίζεται η κύρια κατοικία, όπως επίσης και τα παραγωγικά ακίνητα, δηλαδή το επαγγελματικό ακίνητο το οποίο χρησιμοποιείται για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στη αυτή φέρεται να κατέληξαν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τους εκπροσώπους των τραπεζών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ενώ σύγκλιση υπήρξε και στο θέμα του καθορισμού των κριτηρίων βάσει των οποίων θα γίνεται η ρύθμιση της οφειλής για όσες επιχειρήσεις χρωστούν από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε σχέση με αυτή την κατηγορία οφειλών, που αφορά κυρίως μικρές επιχειρήσεις, θα υιοθετηθεί τυποποιημένη διαδικασία για την αξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής και τον καθορισμό της δόσης που θα πρέπει να πληρώνει ο οφειλέτης.

Στόχος είναι οι περιπτώσεις αυτές να ρυθμίζονται ταχύτερα, χωρίς να απαιτείται δηλαδή η σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας, όπως συμβαίνει με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις οφειλές που είναι πάνω από το συγκεκριμένο ποσό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τον καθορισμό της δόσης που θα πρέπει να πληρώνει η επιχείρηση, θα λαμβάνονται υπόψη τα έσοδα και τα έξοδά της, σε συνδυασμό με τις ανάγκες για τη διαβίωση του νοικοκυριού, όπως αυτές θα προκύπτουν με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Οι από την πλευρά τους προτείνουν κριτήρια όπως η λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το άνοιγμα που έχει η επιχείρηση ή τα κεφάλαια σε σχέση με τις οφειλές της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση