Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη
Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη

Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη

Άκαρπη απέβη η τρίωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου και ευρύτερο κυβερνητικό κλιμάκιο, όπου συμμετείχαν ο αν. υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Από τις επιδοτήσεις φορολογείται μόνο η βασική ενίσχυση», είπε ο κ. Αποστόλου. Από την πλευρά της, η κ. Παπανάτσιου επιβεβαίωσε ότι θα ισχύσει ό,τι έχει ψηφιστεί για το (8.860 ευρώ για αγρότες χωρίς μέχρι 9.550 για αγρότες με ). Το αίτημα του ακατάσχετου των 15.000 ευρώ δήλωσε ότι θα εξεταστεί, αν και ενδεχομένως να μην είναι τεχνικά δυνατό.

«Από τη συζήτηση δεν προέκυψε τίποτα απολύτως θετικό» έκρινε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, υπενθυμίζοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα είκοσι μέρες με συγκεκριμένα αιτήματα. «Αν μέρος αυτών ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπούτας, που προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί «όλον τον λαό να συμμετάσχει στον παναγροτικό της Τρίτης στην ». Στο κάλεσμα έχει ήδη ανταποκριθεί η , που εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας. Γρηγορότερα ήταν τα «αντανακλαστικά» των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανακοίνωσαν πριν από την στάση εργασίας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τα μέλη της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, που διατηρούν ισχυρά μπλόκα στα «Πράσινα Φανάρια», στην Ειδομένη και στους Ευζώνους. Σε αυτά προσέθεσαν και νέο στον κόμβο Χέρσου, στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Δοϊράνης – Προμαχώνα, όπου συνέρρευσαν 50 τρακτέρ από τους Ευζώνους με στόχο έναν δίωρο συμβολικό αποκλεισμό.

Το πάγιο αίτημα της Επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί προσεχώς, καθώς φημολογείται ότι ο κ. Αποστόλου επικοινώνησε μαζί τους για να οριστεί ραντεβού. Στο μεταξύ, αναπάντητο παραμένει αν μέλη της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας θα προσέλθουν στο του άλλου «στρατοπέδου» την Τρίτη.

Στην εν λόγω κόντρα θέλησε με γραπτή ανακοίνωσή του να πάρει θέση το μπλόκο του κόμβου Ραχούλας, στα . «Από την αρχή δηλώσαμε ότι στηρίζουμε την ενότητα όλων των αγροτών και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους» σημειώνουν. «Εμείς κρίναμε πως τα αιτήματα και των δύο είναι παρόμοια. Στηρίζουμε τον αγώνα και των δύο πλευρών δυναμικά, όμως παραμένουμε στην αρχική μας θέση που είναι ότι όλοι οι αγρότες πρέπει να έχουμε μία και μοναδική φωνή».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση