Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη
Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη

Δεν τα «βρήκαν» αγρότες – Αποστόλου- Στην Αθήνα την Τρίτη

Άκαρπη απέβη η τρίωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου και ευρύτερο κυβερνητικό κλιμάκιο, όπου συμμετείχαν ο αν. υπουργός Εργασίας Τάσος , ο αν. Σως Φάμελλος και η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα .

«Από τις επιδοτήσεις φορολογείται μόνο η βασική ενίσχυση», είπε ο κ. Αποστόλου. Από την πλευρά της, η κ. επιβεβαίωσε ότι θα ισχύσει ό,τι έχει ψηφιστεί για το (8.860 για αγρότες χωρίς παιδιά μέχρι 9.550 για αγρότες με παιδιά). Το αίτημα του ακατάσχετου των 15.000 δήλωσε ότι θα εξεταστεί, αν και ενδεχομένως να μην είναι τεχνικά δυνατό.

«Από τη συζήτηση δεν προέκυψε τίποτα απολύτως θετικό» έκρινε ο αγροτοσυνδικαλιστής , υπενθυμίζοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα είκοσι μέρες με συγκεκριμένα αιτήματα. «Αν μέρος αυτών ικανοποιούσε η , θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπούτας, που προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί «όλον τον λαό να συμμετάσχει στον παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα». Στο κάλεσμα έχει ήδη ανταποκριθεί η ΑΔΕΔΥ, που εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας. Γρηγορότερα ήταν τα «αντανακλαστικά» των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανακοίνωσαν πριν από την ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τα μέλη της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, που διατηρούν ισχυρά μπλόκα στα «Πράσινα Φανάρια», στην Ειδομένη και στους Ευζώνους. Σε αυτά προσέθεσαν και νέο στον κόμβο Χέρσου, στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Δοϊράνης – Προμαχώνα, όπου συνέρρευσαν 50 τρακτέρ από τους Ευζώνους με στόχο έναν δίωρο συμβολικό αποκλεισμό.

Το πάγιο αίτημα της Επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί προσεχώς, καθώς φημολογείται ότι ο κ. Αποστόλου επικοινώνησε μαζί τους για να οριστεί ραντεβού. Στο μεταξύ, αναπάντητο παραμένει αν μέλη της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας θα προσέλθουν στο συλλαλητήριο του άλλου «στρατοπέδου» την Τρίτη.

Στην εν λόγω κόντρα θέλησε με γραπτή ανακοίνωσή του να πάρει θέση το μπλόκο του κόμβου Ραχούλας, στα Τρίκαλα. «Από την αρχή δηλώσαμε ότι στηρίζουμε την ενότητα όλων των αγροτών και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους» σημειώνουν. «Εμείς κρίναμε πως τα αιτήματα και των δύο είναι παρόμοια. Στηρίζουμε τον αγώνα και των δύο πλευρών δυναμικά, όμως παραμένουμε στην αρχική μας θέση που είναι ότι όλοι οι αγρότες πρέπει να έχουμε μία και μοναδική φωνή».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση