Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν μετακινείται η «32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών»
Δεν μετακινείται η  «32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών»

Δεν μετακινείται η «32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών»

Δεν μετακινείται η «32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών» αφού δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας στην Αυλώνα, όπως δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ.

Μάλιστα με σημερινές του δηλώσεις ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα ανέφερε ότι έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας στον Αυλώνα, στις 26 Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται ότι πέφτει στο κενό.

Ωστόσο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς, ζητήθηκε από αρκετούς σχηματισμούς της χώρας, να καταθέσουν τις τους, μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2018, οι οποίες στη συνέχεια θα εξεταστούν και θα ακολουθήσει αναλυτική επισκόπηση επί των αναλογιστικών μελετών που εκπονούνται ή έχουν εκπονηθεί.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΓΕΣ, εάν τελικά αποφασιστεί η μετεγκατάσταση, αυτή δεν θα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε ένα διάστημα μικρότερο των 36 μηνών και το απώτερο όριο του χρονοδιαγράμματος που θα καταρτιστεί θα είναι οι 48 μήνες.

Δημοτική αρχή κατά Μάκη Μπαλλή

Ασφαλώς το τελευταίο που θα περίμενε ο πολίτης της Μαγνησίας να ακούσει από τον κάτοχο βουλευτικής έδρας – τζόκερ, Μάκη Μπαλλή είναι μια αληθινή και σοβαρή κουβέντα. Το τελευταίο. Κάτι που «κατέκτησε» με τη γενικότερη παρουσία του στα κοινά και του το αναγνωρίζουν όλοι!

Πως να του εξηγήσουμε τώρα και να καταλάβει, όταν έχει ξεπουλήσει τα πάντα (ακόμη και το ταμείο απ' όπου μέχρι πρότινος συνταξιοδοτούνταν, ψηφίζοντας το μνημόνιο, που και αυτός θα ξέσκιζε) για μια βουλευτική αποζημίωση ότι ο δήμος ψηφίζοντας το Γενικό Πολεοδομικό δεν ζήτησε να φύγει το στρατόπεδο, αλλά έδωσε μια προοπτική στην περίπτωση που θα βρίσκονταν μια , σαν τη δική του, να το μεταφέρει;

Και για να του φρεσκάρουμε την ταλαιπωρημένη του μνήμη του θυμίζουμε ότι ακόμη και ο Στέφανος Φούσκης, την Δημοτική Αρχή του οποίου με φριχτά αποτελέσματα υπηρέτησε, ζητούσε μεν τη μεταφορά του στρατοπέδου (για τη δημιουργία χώρου πρασίνου) αλλά σε τοποθεσία εντός της Μαγνησίας.

Τώρα αν ο Μάκης η παρουσία και ο ρόλος του οποίου στη Βουλή ίσως κάποτε αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας (για να εξηγηθεί η χρησιμότητα ύπαρξή τους) αρνείται ότι υπάρχει θέμα για να δικαιολογήσει στους άτυχους ψηφοφόρους του ότι συνελήφθη κοιμώμενος για τα σχέδια του υπουργείου αν και ο ίδιος είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής ς Αμυνας της Βουλής, ας βρει άλλο τρόπο να το κάνει. Εμείς δεν προσφερόμαστε για παιχνίδια με το συμπαθή, κατά τα άλλα, Μάκη, ιδιαίτερα μάλιστα σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα για την τοπική μας κοινωνία.

Ο Παν. Ηλιόπουλος

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος δήλωσε για το πολυσυζητημένο θέμα:“H μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα αποτελεί περίτρανη ένδειξη της κρατικής αδις για τις τοπικές κοινωνίες.

Μέλημα της προδοτικής και ανεπαρκούς κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ είναι η δημιουργία ενός υδροκέφαλου αθηνοκεντρικού κράτους. Η απόφαση αυτή θα αποβεί εις βάρος της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και θα πλήξει την τοπική δοκιμαζόμενη οικονομία. Η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας θα ανοίξει το δρόμο για την δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών (hot spot) μέσα στον αστικό ιστό του Βόλου με ολέθριες για την ευρύτερη περιοχή συνέπειες.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα μας βρουν απέναντί τους και θα αγωνιστούμε για την παραμονή του στρατοπέδου στην πόλη μας.”

Ο Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του θέματος και έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στο υπουργείο ς ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση