Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν κατεδαφίζεται τελικά το κτίριο του Υγειονομικού
Δεν κατεδαφίζεται τελικά το κτίριο του Υγειονομικού

Δεν κατεδαφίζεται τελικά το κτίριο του Υγειονομικού

Δεν κατεδαφίζεται τελικά το κτίριο του Υγειονομικού, όπως προβλεπόταν για να γίνει πλατεία, αλλά θα παραμείνει για να εξυπηρετεί κοινωνικά θέματα. Αυτό προέκυψε κατά την σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου , με θέμα τη διαβούλευση επί του Α΄ Προσχεδίου του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Βόλου για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020, που έγινε παρουσία μόλις έξι φορέων.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. αναφέρθηκε στην Α' φάση λέγοντας ότι παρουσιάζεται η περιοχή παρέμβασης, που υπάρχει στόχευση να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, ενώ αναβαθμίζεται ο πολιτισμός με το Δημοτικό Θέατρο.
Ο ίδιος είπε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προτείνει τη διατήρηση του κτιρίου του Υγειονομικού για να στεγαστούν οι αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Επίσης για την αλλαγή σχεδιασμού για το κτίριο του Υγειονομικού, που επρόκειτο να κατεδαφιστεί, ο Θ. είπε: «Η Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να αναλάβει το πολιτικό κόστος, προς όφελος των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή έχοντας σαν γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών προτείνει να παραμείνει για να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις.
Θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο αξίζει η πόλη».

Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής του Δήμου Ευστ. Νικηφόρου ενημέρωσε για το επιχειρησιακό σχέδιο και πρόσθεσε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, οι οποίοι –όπως εξήγησε- βρίσκονται και μέσα στο κέντρο του Βόλου και όχι μόνο σε περιφερειακές συνοικίες.
Ο ίδιος είπε-μεταξ'ύ άλλων – ότι στο επιχειρησιακό εντάσσονται έργα όπως οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι, το κτίριο ΑΝΕΒΟ, ο πρώην Κινηματογράφος «ΝΙΚΗ», η επέκταση ήπιας μορφής ποδηλατοδρόμων, συστήματα αυτόματης διάβασης ποδηλάτων , καθώς και κοινωνικές

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Συνδέσμου Βιομηχανιών Απ. Παπαδούλης χαρακτήρισε τη μελέτη ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου και όχι Ευρωπαϊκής ανάπτυξης κι έκανε λόγο για υποτιμημένη αποτύπωση της δευτερογενούς παραγωγής.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι είναι αδιάφορα τουριστικά πόλη ο Βόλος, εκτός κι αν φιλοδοξεί να γίνει., πρόσθεσε ότι η Μαγνησία από το 2012 έχει πλεονασματικό ισοζύγιο πληρωμών, ενώ για το Π.Θ. τόνισε ότι δεν φαίνεται πουθενά, ενώ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης και τροφοδότης της αγοράς.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο δήμος Βόλου με τα στελέχη του έπρεπε να είναι project manager στο θέμα ς, καθώς και να γίνουν μαρίνες, ενώ παρατήρησε πως δεν διαπίστωσε να υπάρχει ένα μπίζνες πλαν αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου.
Ακολούθησε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα η οποία έθεσε θέμα κλαδέματος των δέντρων , καθώς και ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για τους κυκλικούς κόμβους, ενώ για τον κινηματογράφο «ΝΙΚΗ» είπε ότι είναι απαράδεκτο να γίνει ανοιχτός χώρος πάρκινγκ, θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, διερωτήθηκε αν υπάρχουν κι άλλες μελέτες πέρα από την στατική, ενώ το κτίριο του Υγειονομικού στάθηκε αφορμή για να διαπληκτιστεί με τον κ. Θεοδώρου.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ ρώτησε αν υπάρχει θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν γκρεμίζεται το κτίριο κόντρα Θεοδώρου-Καπούλα.

Απαντώντας ο Θ. Θεοδώρου είπε ότι τα κλαδέματα γίνονται από ειδικούς και ότι το κτίριο του Υγειονομικού ανήκει στο Δήμο, ενώ πρόσθεσε: «Αν θέλετε να κάνετε καριέρα βρήκατε λάθος αίθουσα, έχετε σκοπιμότητα. Σεβαστείτε τον ρόλο σας.
Η κα Καπούλα ανταπάντησε: «είστε αλεξιπτωτιστής δήμαρχος. Ρωτάμε κάτι και μας κατηγορείτε για ιδιοτέλεια; Σοβαρέψου και συγκεντρώσου. Αυτό που σου λέω. Τελείωνε».

Ο πρόεδρος του Ευθ. Τσάμης χαρακτήρισε τη μελέτη εμπεριστατωμένη και πολύ καλό μπούσουλα για την πόλη, ενώ για την αντιμετώπισης της ρύπανσης της πόλης, πρότεινε να αναπτυχθεί ενιαίο δίκτυο μετρητών στην πόλη και πρόσθεσε ότι πρέπει να πειστεί το ΚΤΕΛ για να αποκτήσει νέα , σύγχρονα λεωφορεία.

Τέλος είπε ότι θα έπρεπε να έχει συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο για το θέμα των μεταναστών.

Ο γ.γ. του Δήμου Στ. Διαμαντίδης εξήγησε ότι πέρα από τους τέσσερις κόμβους που περιλαμβάνονται στη μελέτη, σχεδιάζονται ακόμη τέσσερις κόμβο να γίνουν στις περιοχές: Μπουρμπουλήθρα, Αθηνών-Λαρίσης, Ιωλκού-περιφερειακός και στα .

Ο εκπρόσωπος της ΠΠΜ Κ. Βολιώτης χαρακτήρισε καλή δουλειά οι υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι λείπουν οι on line σταθμοί μέτρησης ρύπανσης.
«Πρέπει να λειτουργήσουν ο σταθμός της ΔΕΥΑΜΒ και του Π.Θ. που χρειάζεται λίγα χρήματα που δεν διαθέτει , πρότεινε το Αστικό ΚΤΕΛ να αλλάξει τον στόλο με νέο και σύγχρονο, ενώ παρατήρησε πως η ρύπανση προέρχεται από τα τζάκια και στο λιμάνι από τα πλοία και το σκραπ.

Για το πράσινο της πόλης τόνισε ότι επιστήμονες δεν συμφωνούν με το κλάδεμα και συμπλήρωσε: «το αποτέλεσμα το κρίνουν οι πολίτες, όπως και εσάς.»
Επίσης ο κ. Βολιώτης είπε: «Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είμαστε θετικοί στους κυκλικούς κόμβους και έχουμε ανάγκη και από άλλους. Μόνη επιφύλαξη αν υπάρχει χώρος επαρκής και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τους πεζούς. Επίσης υπάρχει ανάγκη για αν στην περιφερειακό».
Ακόμη είπε ότι πρέπει να προβληματίσει η απουσία των φορέων από την Επιτροπή Διαβούλευσης.

Tέλος ο εκπρόσωπος της Βασ. Ηλιόπουλος ανέφερε: « θα είμαστε παρόντες σε και περιστατικά. Να ξεκαθαρίσετε τις ομάδες και να δίνετε βοήθεια για τα απαραίτητα ώστε να μπορούν να βοηθήσουν.

diavouleysi1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση