Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα
Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Ανοιχτό παραμένει το κατά πόσο θα ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα τραπεζικά καταστήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμη τεχνικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ προβληματισμός υπάρχει για το εύρος των εργασιών που θα επιτραπεί, αλλά και την άρση του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ και τη δυνατότητα για σωρευτική ανάληψη του ποσού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ewald Nowotny, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF, δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη εάν οι θα ανοίξουν τη Δευτέρα, καθώς «απομένουν κάποια πράγματα να εξεταστούν» , ενώ συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν 6-8 εβδομάδες έως ότου ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το εύρος των εργασιών που θα κληθούν να εκτελέσουν οι τράπεζες, καθώς γίνεται προσπάθεια εκτός από μια σειρά νέες εργασίες να ανοίξουν παράλληλα και οι θυρίδες.

Εκτός από τη δυνατότητα κάποιος να μπορεί να πάρει σωρευτικά το που δικαιούται π.χ. για 5  ημέρες, κρίσιμο θέμα είναι και η εξόφληση επιταγών από επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα, ένα μέτρο που θα βοηθούσε στη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διευκρίνισε ότι η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, καθώς το δεκαήμερο της αργίας δεν θα συνυπολογίζεται και θα μετρά σαν να ήταν Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας εξήγησε επίσης ότι όποιος έχει προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να τη σπάσει μερικώς για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ένας γονέας μπορεί να στέλνει 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο στα παιδιά του που σπουδάζουν στο εξωτερικό, δήλωσε. Επίσης «θα μπορεί κάποιος πολίτης να έχει στις θυρίδες του, και να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του σε αυτές, αλλά πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με την τράπεζα», διευκρίνισε ο ίδιος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση