Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν γνωρίζει κολύμπι το 50% των μαθητών Δημοτικού στο Βόλο
Δεν γνωρίζει κολύμπι το 50% των μαθητών Δημοτικού στο Βόλο

Δεν γνωρίζει κολύμπι το 50% των μαθητών Δημοτικού στο Βόλο

Αγνοούν οι μισοί από τους 1000 μαθητές που συμμετέχουν στο για τα Δημοτικά Σχολεία να κολυμπάνε και μέσω του προγράμματος κολύμβησης, που γίνεται στα Κολυμβητήρια Βόλου και ς, έχουν την ευκαιρία να μάθουν, όπως τονίστηκε σήμερα στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε στο κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».

Για τρίτη χρονιά φέτος, που εφαρμόζεται το στα Δημοτικά Σχολεία και κάθε χρόνο, συμμετέχουν όλο και περισσότερα σχολεία και μαθητές.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολύζο, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, φέτος στο πρόγραμμα κολύμβησης συμμετέχουν 45 σχολεία και οι μαθητές, κυρίως της Γ' Δημοτικού, έχουν ξεπεράσει τους 1000.

«Είναι ένα πρόγραμμα που προάγει την κολυμβητική επάρκεια, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν κολύμβηση για ν' αποφεύγουν δυσάρεστες συνέπειες με την επαφή τους με το υδάτινο στοιχείο, ενώ προάγει τη συντροφικότητα και κοινωνικο των παιδιών», δήλωσε ο κ. Πολύζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά ανταποκρίνονται κάθε χρόνο με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Ο Βασίλης Κατσικόπουλος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και συντονιστής του προγράμματος κολύμβησης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά φέτος, η αναλαμβάνει το πρόγραμμα (πιο πριν ήταν αρμοδιότητα του Γραφείου ς Αγωγής) και υπάρχει αυξητικά τάση στον αριθμό των σχολείων.

Ο γυμναστής είπε ότι η έχει κάνει σοβαρή δουλειά στην οργάνωση του προγράμματος, που διοργανώνουν το υπουργείο Παιδείας και η Κολυμβητική Ομοσπονδία, που έχει και την , ενώ τα έξοδα ς καλύπτονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

«Ευτυχώς για μας είναι μάθημα πλέον η εκ κολύμβησης από τους μαθητές», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα συν τω χρόνω να υπάρξει ενδιαφέρον από το σύνολο των σχολείων.

Οι μαθητές κάνουν από μια προπόνηση – μάθημα την εβδομάδα, από αυτή την περίοδο μέχρι και τον Ιούνιο, ενώ ο κ. Κατσικόπουλος επισήμανε ότι από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ποσοστό 50% δεν ξέρει κολύμβηση και ξεκινά από τη «βοηθητική» πισίνα, μέχρι να μάθει, για να κάνει στη συνέχεια προπόνηση στην 25άρα εσωτερική πισίνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση