Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεν ευθύνονται οι κυανοτοξίνες για το θάνατο πτηνών στην Κάρλα
Δεν ευθύνονται οι κυανοτοξίνες για το θάνατο πτηνών στην Κάρλα

Δεν ευθύνονται οι κυανοτοξίνες για το θάνατο πτηνών στην Κάρλα

Τα μέχρι τ ευρήματα επιβεβαιώνουν την αρχική θέση του Φορέα Διαχείρησης ς για αποσύνδεση του υπαίτιου θανατογόνου παράγοντα στα πτηνά με την παρουσία κυανοτοξινών, ενώ όλα τα έως τ ευρήματα συνηγορούν στην υπαιτιότητα ενός ή περισσοτέρων μικροβιακών παραγόντων.

Επίσης, σχετικά με το φαινόμενο θανάτου πτηνών στην λίμνη , ο Φ.Δ. ενημερώνει:

-Σύμφωνα με το πόρισμα του Εργαστηρίου παθολογίας πτηνών, Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θες/νίκης, Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων, διαπιστώθηκε αρνητικό αποτέλεσμα ιος εξέτασης για την ρίπη των Πτηνών.

-Σύμφωνα με τα ευρήματα του εργαστηρίου Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρέθηκε το μικρόβιο Moraxella spp. and staphylococcus sciuri στο περικάρδιο υγρό.

Είδη του γένους Moraxella έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση αιφνιδίων θανάτων ιδιαίτερα σε νεαρά άγρια πτηνά καθώς και με την εμφάνιση συμπτωμάτων από το νευρικό, αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα.

-Αναμένεται επίσης η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων (ανίχνευση του Clostridium botulinum, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη παραγωγή της τοξίνης της αλλαντίασης και για εντεροϊούς).

Ήδη ο Φ.Δ. σε συν με την Κτηνιατρική υπηρεσία ολοκληρώνει την αποκομιδή των νεκρών πτηνών, ενώ σε συν με την οργανώνεται το σύστημα προστασίας των νοσούντων πτηνών.

Επαναλαμβάνεται ότι η υποβάθμιση, ο ευτροφισμός κ.λπ. ευνοούν την ανάπτυξη-παρουσία κάθε πιθανού παράγοντα κινδύνου για το οικοσύστημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση