Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας
Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» το πρωί της Τρίτης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση για να ξανανοίξουν οι τράπεζες να ζητηθεί από μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες κάτι από ότι έχουν στους λογαριασμούς τους, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση  δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και τι μπορεί να ζητηθεί από τις τράπεζες είτε από την Ε.Ε. Υπάρχει μια οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει κάποια πράγματα, εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι έως τώρα αυτό το θέμα δεν το έχουμε καν συζητήσει».

Οσον αφορά το πότε προβλέπεται ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε:

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε δύο μέρες το συγκεκριμένο καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι τράπεζες και από Πέμπτη ήδη θα βγει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών, το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα δούμε τι ακριβώς θα προτείνουν οι τραπεζίτες τα οποία τα έχουμε δει τι ακριβώς προτείνουν, τους αντιπροτείναμε και εμείς κάποιες λύσεις ιδιαίτερα που αφορούν τις επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός έγκρισης χρημάτων σε μια εξαγωγική επιχείρηση που θέλει να εισάγει πρώτες ύλες για παράδειγμα».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

  • Μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών - https://t.co/Dg7Nw3DsUl -

  • Μνήμη Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς - https://t.co/TBBnPynb7t -

"Αλιεύοντας" την είδηση