Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας
Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν πέκλεισε το ενδεχόμενο ν υπάρξει ο αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» το πρωί της Τρίτης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση για να ξανανοίξουν οι να ζητηθεί από μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες κάτι από ότι έχουν στους λογαριασμούς τους, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση  δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής ς δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι και τι μπορεί να ζητηθεί από τις τράπεζες είτε από την Ε.Ε. Υπάρχει μια οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει κάποια πράγματα, εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι έως τ αυτό το θέμα δεν το έχουμε καν συζητήσει».

Οσον αφορά το πότε προβλέπεται ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο αναπληρωτής Οικονομικών υπογράμμισε:

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε δύο μέρες το συγκεκριμένο καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι τράπεζες και από Πέμπτη ήδη θα βγει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν προβλεφθεί νέες οι οποίες θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών, το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα δούμε τι ακριβώς θα προτείνουν οι τραπεζίτες τα οποία τα έχουμε δει τι ακριβώς προτείνουν, τους αντιπροτείναμε και εμείς κάποιες λύσεις ιδιαίτερα που αφορούν τις επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός έγκρισης χρημάτων σε μια εξαγωγική επιχείρηση που θέλει να εισάγει πρώτες ύλες για παράδειγμα».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση