Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας
Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Δ. Μάρδας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης , μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» το πρωί της Τρίτης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση για να ξανανοίξουν οι να ζητηθεί από μετόχους, ομολογιούχους και κάτι από ότι έχουν στους λογαριασμούς τους, ο κ. απάντησε:

«Εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση  δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι και τι μπορεί να ζητηθεί από τις είτε από την Ε.Ε. Υπάρχει μια οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει κάποια πράγματα, εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι έως τώρα αυτό το θέμα δεν το έχουμε καν συζητήσει».

Οσον αφορά το πότε προβλέπεται ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε:

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε δύο μέρες το συγκεκριμένο καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι τράπεζες και από Πέμπτη ήδη θα βγει νέα Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή την Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών, το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα δούμε τι ακριβώς θα προτείνουν οι τραπεζίτες τα οποία τα έχουμε δει τι ακριβώς προτείνουν, τους αντιπροτείναμε και εμείς κάποιες λύσεις ιδιαίτερα που αφορούν τις επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός έγκρισης χρημάτων σε μια εξαγωγική επιχείρηση που θέλει να εισάγει πρώτες ύλες για παράδειγμα».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση