Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δεν άλλαξε τιμοκατάλογο η πλειοψηφία καταστημάτων εστίασης
Δεν άλλαξε τιμοκατάλογο η πλειοψηφία καταστημάτων εστίασης

Δεν άλλαξε τιμοκατάλογο η πλειοψηφία καταστημάτων εστίασης

Eλέγχους σε συνολικά 94 και αναψυχής (εστιατόρια, , καφετέριες και αναψυκτήρια) της περιοχής αρμοδιότητάς της προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαφοροποιηθεί οι τιμές, λόγω αύξησης του συντελεστή Φ.Π.., πραγματοποίησε η Δ/νση Ανάπτυξης των Περιφερικών Ενοτήτων & Σποράδων, κατά το χρονικό διάστημα από 21-7-2015 έως 30-7-2015.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι, 77 από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν (ποσοστό 82%), δεν είχαν αλλάξει τιμοκατάλογο και είχαν προβεί στην ολική απορρόφηση της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.. από το 13% στο 23%.

Από τα 77 αυτά καταστήματα, τα τρία, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών τους, θα προβούν σε αύξηση των τιμών των ειδών τους που μετατάχθηκαν από το συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, εντός των επόμενων μηνών.

Τα υπόλοιπα 17 καταστήματα (ποσοστό 18%), είχαν αλλάξει τιμοκαταλόγους και είχαν προβεί στην ολική ή μερική μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%.

Από τα 17 αυτά καταστήματα, τα 10, δηλαδή περίπου το 59%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για όλα τα είδη που προσφέρουν και τα οποία μετατάχθηκαν στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, ενώ τα επτά, δηλαδή περίπου το 41%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για ορισμένα από τα είδη τους, ενώ έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές για τα υπόλοιπα.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα δήλωσε: “στο πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή προσπαθούμε ώστε να παταχθεί κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς και παράλληλα να βοηθηθούν οι να ασκούν το επάγγελμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την των αποτελεσμάτων προκύπτει προσαρμογή της πλειοψηφίας των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα ενώ οι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το κείμενο της διακήρυξης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου #ΤριμερήςΣύνοδος - https://t.co/XdaqO2UWwf -

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

"Αλιεύοντας" την είδηση