Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » “Δεμένα στο Λιμάνι τα πλοία για Β. Σποράδες
“Δεμένα στο Λιμάνι  τα πλοία για Β. Σποράδες

“Δεμένα στο Λιμάνι τα πλοία για Β. Σποράδες

“Δεμένα” στο Λιμάνι παραμένουν τα πλοία σήμερα και αύριο Τρίτη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οιεπιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τα των Βορείων Σποράδων.

Τα πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα, στο πλαίσιο της 48ωρης ς της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (), κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της   στάθηκαν μπροστά  στον καταπέλτη του επιβατηγού – οχηματαγωγού , που στις 8.00 το πρωί επρόκειτο να αποπλεύσει για τα των Β. Σποράδων και δεν επέτρεψε την επιβίβαση επιβατών, φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων, που ήθελαν να ταξιδέψουν, προκαλώντας την  αντίδρασή τους.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΠΝΟ Χαράλαμπος Νασουφίδης, μηχανικός στην Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ελλάδας, ανέφερε ότι το επιβατικό κοινό ήταν ενημερωμένο από τους ναυτικούς πράκτορες, από το Λιμεναρχείο και τα ΜΜΕ για την «κι όμως οι πράκτορες κατέβασαν τον κόσμο στο λιμάνι και δυσανασχετεί μαζί μας, έχοντας την εντύπωση ότι εμείς χαιρόμαστε αυτή την κατάσταση».

Τα Σωματεία των ναυτικών ζητούν ο εργαζόμενος να έχει τη μισθοδοσία του, την ασφάλισή του, την τροφοδοσία του κι ας έχουν γίνει οι περικοπές.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες  δεν υπογράφουν τις συλλογικές και σήμερα αν χτυπήσει ένας στο , είναι ακάλυπτος και πρέπει να πάει μόνος του στο νοσοκομείο  και   τόνισε ότι ο ανταγωνισμός αφορά τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο και όχι τους ναυτικούς.

pno

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση