Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / “Δεμένα στο Λιμάνι τα πλοία για Β. Σποράδες
“Δεμένα στο Λιμάνι  τα πλοία για Β. Σποράδες

“Δεμένα στο Λιμάνι τα πλοία για Β. Σποράδες

“Δεμένα” στο παραμένουν τα πλοία σήμερα και αύριο Τρίτη, με να ταλαιπωρούνται οιεπιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τα πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΠΝΟ  στάθηκαν μπροστά  στον καταπέλτη του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Πρωτεύς», που στις 8.00 το πρωί επρόκειτο να αποπλεύσει για τα νησιά των Β. Σποράδων και δεν επέτρεψε την επιβίβαση επιβατών, φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων, που ήθελαν να ταξιδέψουν, προκαλώντας την  αντίδρασή τους.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Χαράλαμπος Νασουφίδης, μηχανικός στην Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ελλάδας, ανέφερε ότι το επιβατικό κοινό ήταν ενημερωμένο από τους ναυτικούς πράκτορες, από το και τα για την απεργία «κι όμως οι πράκτορες κατέβασαν τον κόσμο στο λιμάνι και δυσανασχετεί μαζί μας, έχοντας την εντύπωση ότι εμείς χαιρόμαστε αυτή την κατάσταση».

Τα Σωματεία των ναυτικών ζητούν ο εργαζόμενος να έχει τη μισθοδοσία του, την ασφάλισή του, την τροφοδοσία του κι ας έχουν γίνει οι περικοπές.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες  δεν υπογράφουν τις συλλογικές συμβάσεις και σήμερα αν χτυπήσει ένας ναυτικός στο πλοίο, είναι ακάλυπτος και πρέπει να πάει μόνος του στο νοσοκομείο  και   τόνισε ότι ο ανταγωνισμός αφορά τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο και όχι τους ναυτικούς.

pno

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση