Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΜΒ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΜΒ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΜΒ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ, αναστέλλοντας την αναγκαστική εκτέλεση κατασχετηρίων σε βάρος της και υποχρεώνει προσωρινά την ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση και την είσπραξη των χρηματικών ποσών που υφίστανται και κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στις τράπεζες EUROBANK,   Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση της  ΔΕΥΑΜΒ τονίζεται: “Ωστόσο η απόφαση αυτή, που έρχεται μετά από κάποιες άλλες που δικαίωσαν τις ληστρικές και αρπακτικές επιδιώξεις της εργολαβικής εταιρίας σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και εντείνει την αίσθηση απογοήτευσης και οργής για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, που αγνόησαν θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου .

Οι δικαστές αυτοί  οχυρωμένοι πίσω από την τυπολατρεία, ουσιαστικά δώρισαν στους εργολάβους κάποια εκατομμύρια από τα χρήματα που αποτελούν περιουσία του λαού του Βόλου και προορίζονταν να εξυπηρετήσουν κορυφαίες ανάγκες της πόλης, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, και προς τούτο συνεχίζουμε να καυτηριάζουμε και να καταγγέλλουμε τη στάση τους.

Προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε είναι άκρως χαρακτηριστικό το σκεπτικό με το οποίο έγιναν δεκτοί από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι ισχυρισμοί της ΔΕΥΑΜΒ που δέχθηκε ότι τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ  εξυπηρετούν ειδικό και κοινωφελή σκοπό και συνεπώς είναι ακατάσχετα, έκανε δεκτή την επιχειρηματολογία της ΔΕΥΑΜΒ ότι διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης  και δέχθηκε ότι θα προξενήσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη δημοτική επιχείρηση η ενέργεια της αναγκαστικής εκτέλεσης! Όλα αυτά, δηλαδή, που δεν συνειδητοποίησαν δικαστές, που μολονότι διαμένουν οι ίδιοι στην περιοχή και θα υποστούν τις συνέπειες μιας καταστροφής, προχώρησαν σε αποφάσεις κατά της τοπικής κοινωνίας!

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή του Βόλου και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζουν την προσπάθειά τους να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο. Ούτε οι υπονομεύσεις, εσωτερικές και άλλες, ούτε οι προσπάθειες διαστρέβλωσης και αλλοίωσης της αλήθειας, μας πτοούν στον αγώνα μας αυτό. Αυτό άλλωστε είχαμε στο μυαλό μας όταν προ μερικών εβδομάδων διαβαίναμε το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να ενημερώσουμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης για τις θέσεις μας και τότε δεχόμασταν κριτική με άθλια και βρομερά υπονοούμενα (όσο και αυτοί που τα διακινούσαν) από τους γνωστούς καταστροφείς της πόλης, για τις πραγματικές μας προθέσεις “.

Το ιστορικό της τελευταίας απόφασης

Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της εργολήπτριας εταιρείας δημοσίων έργων ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ και  των από 20.04.2018 και 26.06.2018 κατασχετηρίων εις χείρας όλων των τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ κατέσχεσε όλα τα χρηματικά ποσά που διατηρούσε η ΔΕΥΑΜΒ στους τραπεζικούς της λογαριασμούς για ποσό άνω των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ κατ ‘εφαρμογή της υπ’αρ. 510/2011  τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, που αφορούσε σε έργο επέκτασης δικτύου ύδρευσης των ετών 2005-2007.

Την 26η Σεπτεμβρίου 2018 έλαβε χώρα η εκδίκαση της υποθέσεως ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προεδρευούσης της κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών. Ήδη την 29η Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε η υπ’αρ. 8361/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ, αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση που επισπεύσθηκε εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ δυνάμει των ως άνω κατασχετηρίων και  μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της από 24.04.2018 και 12.07.2018 ανακοπής και των από 28.08.2018 προσθέτων λόγων της ΔΕΥΑΜΒ  υποχρεώνει προσωρινά την ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση και την είσπραξη των χρηματικών ποσών που υφίστανται και κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στις τράπεζες EUROBANK,   Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και επιβάλει στην ΕΡΓΗΛ τη δικαστική δαπάνη.

Με την ως άνω πάρα πολύ σημαντική απόφαση έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί της ΔΕΥΑΜΒ, πιθανολογώντας ότι τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στις προαναφερόμενες τράπεζες  εξυπηρετούν ειδικό και κοινωφελή σκοπό και συνεπώς είναι ακατάσχετα κατά τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 4 παρ.1 του Ν.3068/2002 και του άρθρου 982 παρ.1δ. του ΚΠολΔ.

Περαιτέρω έκανε δεκτό την επιχειρηματολογία της ΔΕΥΑΜΒ δεχόμενη ότι διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης  και δέχθηκε ότι θα προξενήσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη δημοτική επιχείρηση η ενέργεια της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τη ΔΕΥΑΜΒ εκπροσώπησαν ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Καραγκιόζος και η δικηγορική εταιρεία του καθηγητού Αστικού Δικαίου Κλεάνθη Ρούσσου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • MVP του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη συνεχή χρονιά - https://t.co/R7yZzrvCBM -

  • Η επιστροφή του Θεόφιλου στον Βόλο - https://t.co/uknkNs3t7z -

  • Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Μαγνησίας - https://t.co/8N9XPEPGMX -

"Αλιεύοντας" την είδηση